UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2014-07-24 10:30

Ezüstkalapács

Gyurátz Réka elmaradt egyéni legjobbjától a kalapácsvetés döntőjében, de az ukrán Aljona Szamotyina mögött így is ezüstérmet szerzett az egyesült államokbeli Eugene-ban zajló  junior-világbajnokságon.

reb A tavaly még ifjúsági világbajnok, junior Európa-bajnoki ezüstérmes Gyurátz Réka egyike volt azon (dobó)atlétáknak, akiktől a szakemberek joggal remélhettek érmet. A Dobó SE 16 éves versenyzője megfelelt az elvárásoknak.
gyuratz_reka_ezust
gyuratz_reka_ezust
Második helyen jutott fináléba a nagy presztízsű helyszínen, Eugene-ban zajló junior atlétikai világbajnokságon. A döntőben aztán remek, 64,68 méteres dobással kezdett, csakhogy ukrán riválisa még messzebbre hajította a szert. A 65,44 méteres dobás tekintélyparancsoló volt, olyannyira, hogy senki sem tudta felülmúlni. Gyurátz sem, ráadásul Szamotyina még javított, 66,05 m-re, így övé lett az aranyérem, a juniorok között első éves magyaré pedig a szépen csillogó ezüst. Tegyük hozzá, Gyurátz idén dobott már  67,32 métert is, ráadásul közvetlenül a vb előtt arról számolt be honlapunknak, edzésen szállt már annál messzebbre is a szer, emiatt maradhat benne hiányérzet. A finálé másik magyar résztvevője, a nandzsingi ifjúsági olimpiára készülő Bácskay Zsófia kitett magáért, 62,51 méterrel a hatodik helyen zárt. A magyar idő szerint éjszakába nyúló programban több magyar is szerepelt. Récsei Rita 29. helyen végzett a 10000 m-es gyaloglásban (50,31,88). Szűcs Valdó nagy ellenszélben futott 110 m gáton, a 13,93-as idejével futamában negyedik, összesítésben 13. lett. Rády Zoltán 400 m gáton szállt versenyben, 54,05-ös ideje a 40. helyre sorolta. A keddi eredményeket ITT a szerdai programot ITT találja.