UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-09-16 19:50

A kövesdi gólontó

A gólkirályt a nyári szünet sem zökkentette ki a ritmusból: Kiss Roland három forduló után huszonnyolc góllal vezeti az ifjúsági kézilabda NB I góllövőlistáját. A 17 éves beálló a bajnokságra összpontosít, de igyekszik felhívni magára a szövetségi edző figyelmét is.

reb Talán még nem minden kézilabda-szurkoló ismeri a mezőkövesdi Kiss Roland nevét, ám ha ilyen ütemben ontja a gólokat, tanácsos lesz megjegyezni. A 17 éves játékos már tavaly letette a névjegyét azzal, hogy az ifjúsági NB I gólkirálya lett, s a nyarat követően sem tört meg a lendülete. Az első három fordulóban huszonnyolcszor köszönt be az ellenfeleknek, a hét végi mérkőzésen a Veszprém korosztályos kapusait avatta fel tizenháromszor. A majdnem kilencven gólt hozó összecsapáson ez sem ért győzelmet (46-42 lett a bakonyaljaiaknak), ám lesz még alkalom begyűjteni a szükséges pontokat. – Sajnálom, hogy nem sikerült nyerni Veszprémben, ugyanakkor örülök, hogy jól ment a játék – mondja. – Tavaly is kijött a lépés, hiszen gólkirály lettem, nem bánnám, ha az idén is sikerülne. Az viszont sokkal fontosabb, hogy a csapat jól szerepeljen: szeretnénk a legjobb nyolc közé jutni.
kiss_roland_mkksz
kiss_roland_mkksz
Ugyan a Tatabánya kifogott rajtuk, de a Csurgót legyűrték – igaz, három lejátszott találkozó után messze még a vége. Az viszont biztos, Kiss minden megtesz az együttesért. Magabiztosan lövi a heteseket, és ha kell, jobbkezesként a jobbszélről szórja a gólokat. Éppen az univerzalitását emeli ki edzője, Molnár Ferenc is: – Az előző szezonban sokszor kényszerből szerepelt a szélen, de ott is megállta a helyét. Az eredményessége önmagáért beszél: minden adottsága megvan ahhoz, hogy remek kézilabdázó váljon belőle. A hozzá hasonlóakra mondják, hogy edzőálma-játékos. Minden feladatot hamar megért, fegyelmezetten végrehajt, és sosem beszél vissza. Lelkes, elkötelezett, látszik: mindene a kézilabda. A tehetsége és a sokoldalúsága miatt már a felnőttcsapatban is szerepelt felkészülési tornán, Romániában. Hogy jó benyomást keltett, azt jelzi, hogy a férfiválogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Mezőkövesd jelenleg edzője, Skaliczky László heti egyszer-kétszer az első csapat edzésén számít rá. A korosztályos mellett az NB I/B-ben szereplő gárdában is lehetőséget kap. Molnár nem híve a jelentős pénzekért külföldről igazolt légiósoknak, inkább a fiatalokra épít, így hiába csak 17 éves Kiss, az idősebbekkel szemben is helyt kell állnia. Ő és edzője is bízik abban, hogy idővel sikerült felkelteni a korosztályos válogatott szövetségi edzőjének a figyelmét, s előbb-utóbb magára öltheti a hőn áhított nemzeti mezt. Addig azonban marad a mindennapi kemény munka. Kiss rendészeti iskolába jár, és hosszú távon is szívesen dolgozna ezen a pályán, így nem csak a parketten vallja: rend a lelke mindennek. (Főoldali fotónk illusztráció, forrás: mezokovesdikc.hu)