UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-10-10 09:27

Középiskolás fokon

Október 15-ig nevezhetnek a középiskolások a Coca-Cola Kupára, amelynek szakmai koordinátora az MLSZ. A 2013/2014-es évadban 6559 játékos vett részt a sorozatban, a győztesek Rómába utazhattak, ahol – a színes programok mellett – brazil edzők foglalkoztak velük. Várhatóan az idei torna nyereménye is nagy meglepetés lesz. UP-info A Coca-Cola Kupa első idényében, a 2012/13-as évadban közel 600 csapat nevezett. A második szezonban tovább nőtt a létszám: 373 intézmény 723 csapata vett részt a programban. A szervezők az idén is növekedésre számítanak. 14149249009_36b1f016af_zA győztesek minden évben életre szóló élményekkel gazdagodhattak. Az első nyertes fiúcsapat részt vehetett a Juventus edzésén Torinóban, a lányok pedig ellátogathattak a Hollandia–Magyarország vb-selejtezőre, ahol személyesen is találkozhattak a csapattagokkal. Igaz, sok örömük nem lehetett az 1-8-ban... A tavalyi győztesek Rómában, a Giulio Onesti sportközpontban edzőtáborozhattak. Ezúttal is érdemes nevezni, hiszen hasonlóan izgalmas nyeremények várnak a legjobbakra. A regisztráció elindult és október 15-én zárul, ugyanis a nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők meghosszabbították a határidőt. „Az elmúlt két évad sikere igazolta a kupa létjogosultságát. Ez jó lehetőség a fiataloknak arra, hogy a testnevelésórákon túl is együtt focizhassanak – mondta Mogyorósi Nikolett, a Coca-Cola Magyarország aktivációs menedzsere – Szeretnénk megmutatni a fiataloknak az energiaegyensúly és a rendszeres testmozgás jelentőségét. Ennek egyik legjobb eszköze, ha úgy mozognak, hogy közben jól is érzik magukat. Éppen ezért a kupa során az egyik legfontosabb célunk, hogy élményt adjunk a résztvevőknek.” „A tavalyi torna egyik legnagyobb eredménye, hogy már közel ezerkilencszáz lány is játszott. Fontos, hogy tovább emelkedjen a számuk, de az is, hogy a nevező középiskolások is színvonalas tornákon vehessenek részt” - mondta Rédei Norbert MLSZ grassroots-koordinátor. 14149247079_2479a33cd7_zA sorozatban azoknak a középiskoláknak a csapatai vehetnek részt, amelyek a saját intézményükben tanuló diákokból maximum tizenkét lányt, illetve fiút (minimum hat főt csapatonként) regisztrálnak a www.cocacolacup.mlsz.hu oldalon a fent említett időpontig. A gárdák összetétele kizárólag egynemű lehet, létszáma maximum tizenkét fő. Az MLSZ 2014/2015-ös versenyrendszereiben érvényes játékengedéllyel rendelkező fiúk nem nevezhetők. A lányoknál a szövetség 2014/2015-ös versenyrendszereiben érvényes játékengedéllyel rendelkező maximum három játékos nevezhető egy csapatba. A tanév végéig tartó bajnokságra az 1995. június 30. és 2000. december 31. között született középiskolás fiatalok jelentkezhetnek. A torna menetrendje. Őszi tornák (körzeti): 2014. október–november, szabadtéri/terem. Tavaszi tornák (körzeti): 2015. március–április, szabadtéri. Megyei döntők: 2015. április 30-ig, szabadtéri. Regionális döntők: 2015. május 20-ig, szabadtéri. Országos döntő: 2015. június (külön kiírás szerint), szabadtéri.

Az MLSZ a Coca-Cola Kupáról

„Az MLSZ Bozsik-programja mellett párhuzamosan futó nagyszabású országos rendezvény, a Coca-Cola Kupa azoknak a középiskolás fiataloknak, lányoknak és fiúknak biztosít mozgási lehetőséget, akik nem feltétlenül hivatásos labdarúgóként képzelik el a jövőjüket, de szeretnének futballt szerető közösséghez tartozni és vágynak a rendszeres megmérettetésre. A Coca-Cola által támogatott eseményhez az MLSZ a legrangosabb szervezői és szakmai gárdáját biztosítja annak érdekében, hogy a program sikeresen működjön a következő években. Fontos az MLSZ számára, hogy aki nem lesz hivatásos labdarúgó, az is kapcsolódjon a szövetség rendszeréhez, és időről-időre labdába rúgjon.

A Coca-Cola Kupa lebonyolításánál fontos szempont az is, hogy jól illeszthető legyen az oktatási intézmények pedagógiai programjához, egyúttal az MLSZ sportágfejlesztési stratégiájával is összhangban legyen. A cél elősegíteni azt, hogy a középiskolások rendszeresen mozogjanak, egészségük, fizikai fejlődésük szempontjából hasznosan és jó hangulatban töltsék együtt a szabadidejüket.”