UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2014-10-23 11:53

Két magyar érem Zágrábban

A negyeddöntőből három magyar bokszoló közül kettő is négy közé jutott a horvátországi ifjúsági Európa-bajnokságon, így Tóth Richárd és Tar Sándor már biztosan éremmel tér haza a tornáról.

Nagy-Pál Tamás Ötödik napjához érkezett a zágrábi ifjúsági Európa-bajnokság, melyen már a négy közé jutásért, vagyis a biztos éremért rendezték a mérkőzéseket. A magyar csapatot még három versenyben lévő bokszolója képviselte, Füzesy Zoltán vezetőedző számolt be eredményeikről.
Tóth Richárd
Tóth Richárd
Kovács Dávid lépett elsőként szorítóba 49 kilogrammban az örmény Ivan Abramov ellen. „Jól kezdte a mérkőzést, rendre megelőzte ellenfelét, így övé volt az első menet – mondta Füzesy. -  A második közepétől, ahogy fogyott el az erő, a rutinhiány miatt kezdett elúszni az összecsapás. A harmadik felvonásban Dávidot nagyobb iramra, sűrűbb akciókra buzdítottuk, de nem tudta átlépni saját árnyékát, így vereséget szenvedett.” A nandzsingi ifjúsági olimpián ötödik helyezést elérő Tóth Richárdra kemény ellenfél várt 64 kilogrammban az angol Patrick McDonagh személyében. „Kicsit tartottunk tőle, mert jó boksszal nyert előző meccsén. Fordított alapállású, gyors bunyós. Ricsivel ezért úgy beszéltük meg a taktikát, hogy lelassítjuk, elbizonytalanítjuk őt. A tervet remekül alkalmazta, semmi esélyt sem hagyott az angolnak, folyamatosan őrölte fel az ellenállását. Ragyogó győzelmet aratott, és ezzel már biztosan érmet szerez az Eb-n.”
Tar Sándor1 monokli
Tar Sándor1 monokli
A sort Tar Sándor zárta 52 kilogrammban, a román Ion Plesen keresztül vezethetett útja az elődöntőbe. „Szintén izgultunk kicsit. Az ellenfél jóval magasabb volt, és Sanyi az előző meccsén finoman fogalmazva is katasztrofális teljesítményt nyújtott –magyarázta Füzesy. – Most azonban ahhoz képest úgy bokszolt, hogy tátva maradt a szánk. Akkor ütötte meg ellenfelét, amikor akarta, sőt a második menetben gyönyörű balhoroggal padlóra küldte, úgy tetszett, hogy a románt ki is számolják. Erre nem került sor, úgyhogy tovább gyönyörködhettünk Sanyi vívásában egészen az utolsó gongig. Ekkor már biztosak lehettünk abban, hogy ezt a mérkőzést megnyerte. És így is lett, a bírók is értékelték teljesítményét: nagy fölénnyel hozták ki győztesnek. Megvan a második érem!” Két magyar versenyzőért is szoríthatunk tehát az elődöntőben, a csütörtöki szünnap után a program pénteken folytatódik.