UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2014-10-26 08:23

Ötödik hely zárásként

A junior-világbajnokság egyéni versenyeinek utolsó napján Salánki Evelin járt a legközelebb az éremszerzéshez Miamiban. Az elődöntőig magabiztosan menetelt, végül be kellett érnie az ötödik hellyel.

UP-info A Miamiban zajló junior-világbajnokság egyéni küzdelmeinek utolsó napján két magyar cselgáncsozónak szoríthattunk. Salánki Evelin egészen az elődöntőig magabiztosan menetelt, Rudinszky Ádám viszont korán búcsúzott a versenytől.
Forrás: eju.net
Forrás: eju.net
A nők 78 kg-os súlycsoportjában szereplő Salánki Evelin erőnyerőként először a tizenhat között lépett tatamira az olasz Melora Rosetta ellen, akit jukóval győzött le. A négy közé jutásért a junior-világranglista ötödik helyén álló francia Julie Pierret-vel mérkőzött. Csupán harmincnyolc másodpercig tartott kettejük csatája: a magyar lány ipponnal nyert. Az elődöntőben viszont a későbbi világbajnok tunéziai Sarra Mzouguinak sem kellett sokkal több idő, hogy legyőzze őt. Jöhetett a bronzmérkőzés a kanadai Portuondo-Isasi ellen. Evelin sokáig állta ellenfele támadásait, de végül tőle is ipponnal kapott ki, így az érem helyett be kellett érnie a pontszerző ötödik hellyel. A férfiak 100 kg-os mezőnyében tatamira lépő Rudinszky Ádám az első kört még sikerrel vette: a litván Petkust ipponnal győzte le. A legjobb nyolc közé jutásért azonban az orosz Iljaszov csupán egy perc két másodpercet engedélyezett neki a küzdőtéren. Így a magyar versenyző helyezetlenül zárt. A súlycsoport világbajnoka a japán Goto Rjutaro lett. A nők mezőnyében +78 kg-ban a japán Aszahina Szára nyert, míg a férfiak +100 kg-os kategóriájában a mongol Durenbazsar Ulzibazsar diadalmaskodott. A junior-világbajnokság egyéni küzdelmeiben hetvenkét ország ötszáztizennyolc dzsúdósa lépett tatamira, az éremtáblázat élén a Japán (7 arany, 4 ezüst, 2 bronz) végzett, megelőzve Franciaországot (1, 2, 5) és Oroszországot (1, 2, 3). Magyarország Tóth Krisztián győzelmének köszönhetően kilencedik lett, holtversenyben Horvátországgal. Összesen tíz ország tudott aranyérmet szerezni. A zárónapon a csapatversenyeket rendezik, magyar érdekeltség nélkül.

Junior cselgáncs-vb, Miami, 4. nap. A világbajnokok. Férfiak, 100 kg: Goto Rjutaro (japán) – Rudinszky Ádám helyezetlen; +100 kg:  Durenbazsar Ulzibazsar (mongol). Nők, 78 kg: Sarra Mzougui (tunéziai) – 5. Salánki Evelin; +78 kg: Aszahina Szára (japán)