UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2014-11-09 19:31

Tartalmas előszó

Első hellyel zárta az U20-as férfi jégkorong-válogatott a budapesti Négy Nemzet Tornáját. Az egy csoporttal feljebb játszó olaszokat és a szlovénokat legyőzte, ami jó előjel a decemberi divízió I/B-s világbajnokság előtt. Szilassy Zoltán szerint nagyon jól teljesítettek a fiúk.

Pusztai Viola Tornagyőzelemmel hangolt az U20-as férfi jégkorong-válogatott a decemberi dunaújvárosi divízió I/B-s világbajnokságra. A Négy Nemzet Tornáját Szilassy Zoltán, a csapat edzője értékelte honlapunknak: – A franciák elleni vesztes meccs után is megdicsértük a fiúkat, hiszen energikusan, megfelelő harci szellemben léptek jégre, ráadásul jól is játszottak. A két csapat között azon a napon a különbséget az jelentette, hogy mi rosszul használtuk ki az emberelőnyös helyzeteket, ám ez a következő két találkozóra sokat javult. Az olaszok és a szlovénok elleni mérkőzésen már sokkal elégedettebbek voltunk ezzel, mint ahogy az emberhátrányos védekezés is jól működött, s a gólok száma is meccsről meccsre nőtt.
Forrás: jegkorongblog.hu
Forrás: jegkorongblog.hu
Külön kiemelte, hogy a fiúk a kemény edzőtábor után, remek fizikai állapotban voltak, s míg az ellenfelek rendre elfáradtak a mérkőzés végére, ők még fokozni is tudták az iramot. Franciaországnak visszavágni még idén lesz alkalom a vébén, ahol sokkal fontosabb nyerni ellenük, mint felkészülési mérkőzésen. A hazai rendezésű világbajnokság előtt biztató, hogy az egy divízióval feljebb játszó olaszokat és a szlovénokat is legyőzte a magyar együttes. Szilassy Zoltán azt mondja, erre mindenképpen büszkék, de ez csalóka is lehet, hiszen a magyar válogatotthoz hasonlóan a többi együttesben is korosztályváltás történt. Az U20-as válogatottban a folyamat zökkenőmentesnek mondható, már csak azért is, mert a keret nagy részét azok a játékosok alkotják, akik megnyerték az idei U18-as divízió I/B-s világbajnokságot Székesfehérváron. – A Négy Nemzet Tornáján voltak hiányzóink, a tengerentúlon légióskodó játékosok nem utaztak haza, illetve sérültjeink is vannak. Ők minden bizonnyal csatlakoznak a vb-re készülő, bő kerethez, így újabb versenyhelyzet alakul ki a csapaton belül. Ha mindenki bevethető lesz, az aktuálisan legjobb huszonkét játékos szerepelhet a világbajnokságon.

Az U16-os és az U18-as fiúválogatott is felkészülési tornán vett részt. Mindkét csapat Ausztriában lépett jégre, a fiatalabbak St. Pöltenben megnyerték a négyes tornát: Szlovéniát 3-1-re legyőzték, az olaszoktól 5-3-ra kikaptak. Az utolsó napon Olaszország csak hosszabbításban nyert Szlovénia ellen, így az osztrákokkal játszott meccs az elsőségről is döntött, amelyen a magyar válogatott 1-0-ra diadalmaskodott. Az U18-as együttesnek nem sikerült ilyen jól a Telfsben zajlott torna: az olaszok ellen szétlövésben nyert, az osztrákoktól viszont 3-2-re, a szlovénoktól 6-2-re kapott ki. Az U18-as leányválogatott a Jégpalotában szerepelt két felkészülési meccsen Ausztria ellen: az elsőt 3-1-re megnyerte, a másodikat ugyanilyen különbséggel elveszítette.