UtánpótlásSport
2024. május 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2014-12-12 07:01

Kőbánya, omlásveszély

A két klasszis, Bernek Péter és Kozma Dominik után újabb versenyzők hagyják el a Kőbánya SC úszószakosztályát: tíz-tizenhárom nagyreményű fiatal folytatja a pályafutását az MTK-Budapestben.

Roska Emese Boglárka Az elmúlt hónapokban nyilvánosságra került, hogy a Kőbánya SC két, már sokat bizonyított úszóklasszisa klubot vált: Bernek Péter és Kozma Dominik is maga mögött hagyta a Kőér utcai műhelyt. Előbbi a BVSC-be, utóbbi pedig az MTK-Budapestbe igazolt. A Népszabadság pénteki számában Turi György szakosztályvezető pedig tényként beszél arról, hogy az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnok klasszis, Cseh László ugyancsak távozik. Ráadásul az ősztől már az egyik korábbi KSC-s edző – akit elbocsátottak a tízedik kerületiektől –, Tóth Ramon is a fővárosi két-fehéreknél dolgozik. Kozma és az ő váltása a jelek szerint átigazolási hullámot indukált, ugyanis ahogy azt honlapunk több, az úszóberkekben jártas forrásától megtudta, csapatnyi fiatal versenyző választotta ugyancsak az MTK-t.
mtk_logo
mtk_logo
Majoros Róbert, az MTK úszószakosztályának elnöke megerősítette információnkat. – Klubunk filozófiája kizárja, hogy bárkit is átcsábítsunk más egyesületektől. Ugyanakkor, akik megkeresnek minket, azokat nagy örömmel fogadjuk be. Minden bizonnyal Tóth Ramon és Kozma Dominik váltása elindított valamit. Nagyjából tíz-tizenhárom versenyző átigazolása van folyamatban. A szabályoknak megfelelően beadtuk a szövetséghez a versenyzői kiskönyveket, az illetések jóváhagyása szükséges ahhoz, hogy hivatalosan is az MTK-hoz tartozzanak az ifjak. Nemcsak minket kerestek fel kőbányás versenyzők, tudtommal más fővárosi egyesületekhez is távoztak, elég Bernek Péterre és a BVSC-re gondolni. Majoros neveket is sorolt: a már szép eredményeket felmutató Gorcsa Olivér, Seres Edwin, Ollé Mónika és Illés Fanni is klubot vált, akárcsak több, egészen fiatal, tehetséges úszótárs. Ők már a kék-fehérekkel készülnek a XVIII. kerületi Vilmos Endre Sportcentrumban, a 25 méteres MALÉV-uszodában. A 2013-ban az év legjobb utánpótlás-nevelő műhelyének választott Kőbánya SC szakosztályvezetője, Turi György kérdésünkre ugyancsak elismerte: a hír igaz, ám egyebet nem kívánt mondani. Az elmúlt egy-két évben hasonló erodálódást figyelhettünk meg a fővárosi rivális Jövő SC-ben is, ahonnan számos úszó Újpestre, a Vasashoz és a Darnyi SC-be igazolt. Ha ilyen érvágás talán nem is érte a legendás, a hazai mezőnyt évek óta uraló Kőbányát, a veszteség minden bizonnyal jelentős. (Főoldali fotónk illusztráció, forrás: haon.hu)