UtánpótlásSport
2024. június 13.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2024-05-16 16:43

Koronglövészet: hét magyar junior indul a lonatói Eb-n

Péntektől hét magyar ígéretnek szurkolhatunk a lonatói koronglövő Eb juniormezőnyében.

A csütörtöki hivatlos edzésnap és megnyitóünnepség után pénteken a traplövők versenyével veszi kezdetét koronglövő Európa-bajnokság az olaszországi Lonatóban.

A kontinensviadalra rekordszámú nevezés érkezett,

az eseményen 42 ország 442 koronglövője méreti meg magát.

A juniormezőnyben a magyarokat trapban a korosztáylos vb-ötödik Döbörhegyi Bence, Gloch Nimród és Safranka Balázs, az Eb második felében kezdődő skeetben Renner Bálint, Ternák Tamás, Holecz Zoltán és Nemes Áron képviseli. Nemes csupán egyéniben indul, a többiek egyéniben, csapatban és a trió versenyszámban is érdekeltek lesznek

Ternák Tamás skeetben igyekszik bizonyítani a junior Eb-n Forrás: MSSZ/Koronglövőszakág

„A fiúk jó formában vannak és bizakodóak lehetünk, mert végig tudtunk edzeni a felkészülési időszakban – mondja dr. Visnyei Balázs, a korongszakág vezetője. – A koronglövészet szezonális sportág, és a május közepi Európa-bajnokság picit korainak mondható, de igyekeztünk megfelelően felkészíteni a versenyzőket. Az idén már kellő mennyiségű lövés van a fiatalokban.

Februárban jártunk edzőtáborban az Európa-bajnokság helyszínén, így a fiúknak van helyismeretük, nem lesz számukra újdonság a pálya és a környezet.

Az Eb az első komolyabb megméretésük lesz azoknak, akik részesei a szakágunk új támogatási rendszerének. Ők most értékes visszajelzést kaphatnak arról, hogy hol tartanak az európai mezőnyhöz képest.”

A koronglövőszakág új utánpótlás-gondozó programjáról ITT írtunk.

(Kiemelt képünkön: Döbörhegyi Bence Forrás: MSSZ/Koronglövőszakág)