UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-01-09 21:22

Holland hideg zuhany

Hektikus mérkőzésen 19-18-as vereséget szenvedett a junior férfi kézilabda-válogatott az angliai Gillinghamben rendezett világbajnoki selejtezőn, ezzel komoly veszélybe került a kvóta.

reb Persze, Csoknyai István szövetségi kapitány az elutazás előtt óva intett mindenkit attól, hogy lebecsülje az ellenfeleket a Gillinghamben zajló U21-es világbajnoki selejtezőn. Elmondta, nem ismerik eléggé Hollandiát, egy évvel ezelőtti videófelvétel állt csak rendelkezésre a riválisról. De mégis, ki tartott komolyan attól, hogy narancsosok borsot törhetnek magyar orrok alá?
kovacsics_peter01
kovacsics_peter01
Nos, ehhez képest kijózanítóan hatott az élő statisztika, ami az első félidőben már 9-4-et, s harminc játékperc után 11-6-ot mutatott az ellenfél javára. Ekkor még legyinthettünk, mondván, majd a második játékrészben felébrednek Csoknyai fiai, és bedarálják a hollandusokat. Igazolódni látszott az elképzelés, hiszen 7-1-es rohamot produkáltak Juhász Ádámék, és a kezükbe vették az irányítást. Csakhogy a második félidő második fele jóval izgalmasabbra sikerült, mint azt bárki kívánta. Felváltva vezettek a felek, Luc Steins a maga nyolc találatával megállíthatatlannak bizonyult, s a végjáték a riválisnak jött ki jobban, így az első, kulcsfontosságú vb-selejtezőn 19-18-as vereséget szenvedett a magyar társulat. Erőt adhat, hogy kevesebb mint egy éve, április elején az Európa-bajnoki kvalifikációban a litvánok elleni papírforma-sikert követően a gárda kikapott Svájctól, s amikor már mindenki temette a továbbjutást, bravúrral legyőzte Horvátországot. Azaz ha a legnehezebb úton is, de elérte a célt. Talán ezúttal is reménykedhetnek hasonlóban, csakhogy a négyesből egyedül az első helyezett érdemel repülőjegyet Brazíliába a július 19-től augusztus 2-ig tartó vb-re. Komoly lépéshátrányba kerültek a fiúk... Férfi junior-világbajnoki selejtező, 3. csoport Magyarország-Hollandia 18-19 (6-11) Gillingham, Nagy-Britannia Magyarország: Miklós, Rózsavölgyi (kapusok), Bánhidi 3, Faluvégi 3, Gyene 3, Győri 1, Hornyák, Horváth, Juhász 3, Kovacsics 3, Leimeter 2, Ligetvári, Szeitl, Tóth, Törteli, Vasvári. Szövetségi kapitány: Csoknyai István. Hollandia: Van den Beucken, Versleeuwen (kapusok), Berendsen 1, Boonstra 1, Bottinga 2, Dekker 3, Elissen, Heijnen 2, Jansen, Jordens, Meinicke, Postel, Schönacker, Smits 1, Steins 8, Van Lier 1. Szövetségi kapitány: Gino Smits. Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 4/4. A vb-selejtező további programja Január 10. (szombat): 17:30 Hollandia–Izrael, 20 Nagy-Britannia–Magyarország Január 11. (vasárnap): 15:30 Magyarország-Izrael, 18: Hollandia–Nagy-Britannia.