UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-01-09 11:33

Korsós-sztori 2.0

A 19 éves Korsós Dorinát tavaly nyáron nem engedte el a válogatott edzőtáborába a klubja, a Győr, így a balszélső kimaradt a magyar, horvát közös rendezésű felnőtt Eb-n szereplő keretből. Németh András szövetségi kapitány a napokban nyilatkozott az ügyről, s elmondta: sajnálja a történteket, ám az utolsó pillanatban nem akart kockáztatni a csapatban korábban nem játszó kézilabdás behívásával. Most megkerestük a győriek klubelnökét, Kelecsényi Ernőt is.

reb Már a decemberi Európa-bajnokság előtt − az esemény idején pedig még inkább − felvetődött a kérdés: Korsós Dorina miért nem került be még a bő keretbe sem? Németh András szakvezető már akkor, az origo.hu-nak adott interjújában arról beszélt: nem sportszakmai okok vezettek a fiatal sportoló mellőzéséhez, hanem az, hogy klub nem engedte el játékosát a nyáron a B válogatottba. A tréner hasonlóképpen nyilatkozott két napja, a Digi Sport Reggeli Start című műsorában, így kíváncsiak voltunk rá, mi is történt pontosan.
korsos_dorina_david_bergman_si
korsos_dorina_david_bergman_si
„A nyáron meghívtam Dorinát a B válogatottba, de a Győr nem engedte el. Hozzáteszem, az nem volt hivatalos válogatotthét, más klubokkal is egyeztetni kellett ez ügyben. Mindenesetre akkor azt gondoltam, az adott helyzetben ez nem ér meg semmiféle vitát, így elfogadtam, hogy nem engedik el Dorinát” – idézi fel a történteket a kapitány. Ahogy mondja, egészen őszig a balszélsők jól teljesítettek, és tulajdonképpen ez volt Korsós pechje: nem volt ok, amiért a helyükre keressen bárkit. Csakhogy Görbicz Anita kevéssel az Európa-bajnokság előtt kivált, így a szakember az eredetileg a szélre vezényelt Kovacsics Anikóra többet is számíthatott volna eredeti posztján, irányítóként. „Amikor kiderült, hogy Anita nem szerepelhet, és Kovacsicsot, úgymond, átcsoportosíthatnánk, már késő volt ahhoz, hogy új embert hívjak be. Akkor és ott nem kockáztathattam meg, hogy korábban nem tesztelt játékossal kísérletezzek. Ugyanakkor azt mondom, ha van nyárról tapasztalatom vele, lett volna esélye, mert tehetséges kézilabdázó, akivel hosszú távon is számolok. Remélem, legközelebb nem lesz hasonló probléma.” Mivel azon a bizonyos nyári válogatotthéten például Herr Orsolya is a B válogatottban szerepelt (egyébként Tóth Gabriella szintén, aki a kapushoz hasonlóan onnan vívta ki a helyét az Eb-csapatba), kíváncsiak voltunk a győri álláspontra is. Kelecsényi Ernő klubelnök azonban megkeresésünkre úgy reagált, hogy nem kíván az ügyben nyilatkozni, mivel véleménye szerint az ügy kizárólag a klubvezetésre és a szövetségi kapitányra tartozik.