UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2015-01-10 23:17

Öt percen múlt az érem

Öt percre volt a bravúrtól és az éremszerzéstől a magyar U18-as leányválogatott, ám végül 2-1-re kikapott a franciáktól a vaujany-i divízió I-es világbajnokságon, és az ötödik helyen végzett.

UP-info A vaujany-i leány U18-as divízió I-es világbajnokság utolsó napján, miután Norvégia 2-1-re megverte Németországot, a magyar válogatott előtt ismét felcsillant az éremszerzés reménye. Marton Tibor, a csapat edzője a németek elleni 7-0-s vereség után azt mondta: tartoznak önmaguknak azzal, hogy meglepetést okozzanak az addig csupán egy pontot vesztő franciák ellen. Nos, ettől és az éremtől is csupán öt percre voltak…
Az U18-as leányválogatott Forrás: MJSZ
Az U18-as leányválogatott Forrás: MJSZ
A magyar csapat már az első negyed ötödik percében vezetést szerzett, miután Gottlibet Zóra passzából Jókai Szilágyi Kinga volt eredményes. Ekkor még óvatoskodtak a felek, kaput találó lövés ugyanis egyik oldalon sem volt túl sok, így a lányok tartották az eredményt. A második harmadot viszont már a világbajnoki címre hajtó franciák igencsak megnyomták, s ez eredményre vezetett: a 37. percben egyenlítettek. Bár a döntetlen mindkét csapatnak kedvező eredmény lett volna, öt perccel a vége előtt Vix belőtte önmaga és csapata második gólját, így a hazaiak átvették a vezetést. Az utolsó másfél percre a magyar válogatott lehozta a kapusát, de hiába: Franciaország 2-1-re nyert, s lett világbajnok, míg Magyarország az ötödik helyen végzett. A divízióból a nyeretlen Ausztria esett ki. – Fantasztikus meccs volt, nagyon jól játszottunk, mindent megtettek a lányok, amit kértünk tőlük. Meccsről meccsre láttuk a fejlődést, még a németek ellen is. Szeptemberben három, nagyon sima mérkőzésen vesztettünk a franciák ellen, ma viszont igazi vb-döntőn, maximálisan helyt álltunk. A második játékrészben több lehetőségünk is volt, de kimaradt. A harmadikban a francia csapat talált egy gólt, s az eldöntötte a meccset. A lányoknak elmondtuk, nagyon büszkék vagyunk rájuk, mert nyitottak a tanulásra, és fantasztikus közösséggé kovácsolódtak az elmúlt fél évben. Öröm volt velük dolgozni, és büszke vagyok, hogy az edzőjük lehettem – mondta Buzás Róbert, a válogatott edzője a jegkorongblog.hu-nak. Leány U18-as divízió I-es világbajnokság, Vaujany Magyarország–Franciaország 1-2 (1-0, 0-1, 0-1) Norvégia–Németország 2-1 (0-0, 0-1, 1-1) Szlovákia–Ausztria 3-1 (1-0, 2-1, 0-0) A végeredmény: 1. Franciaország 14 pont, 2. Norvégia 12 pont, 3. Szlovákia 7 pont, 4. Németország 6 pont, 5. Magyarország 6 pont, 6. Ausztria 0 pont.