UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2015-01-14 18:46

Egér az öltözőben

Az U18-as leányválogatott legjobbjának választott Odnoga Lotti még csak tizenöt éves, de már a második korosztályos világbajnokságán van túl. Egyszerre játszik a Győr U16-os és a KMH felnőttcsapatában. Nagy álma, hogy Kanadában hokizhasson. Honlapunknak elárulta, mi történt az öltözőben a franciák elleni meccs után.

Pusztai Viola Odnoga Lotti még csak tizenöt éves, de már a második U18-as világbajnokságán van túl. Tavaly a Jégpalotában az A csoportoson szerepelt először, annyi ember előtt, mint addig még soha, s bár azt mondja, a csapatot feldobta a szurkolás, nem sikerült a bennmaradás. A vaujany-i divízió I-es vb-n is ez volt a célkitűzés, hiszen tavasz óta a válogatott fele kicserélődött, a lányok három hónapja még alig ismerték egymást.
Odnoga Lotti Forrás: Medgyes László/facebook
Odnoga Lotti Forrás: Medgyes László/facebook
– Egyáltalán nem volt köztünk konfliktus, ami azért furcsa, mert a lányokra azért jellemző, de tényleg jó csapategység alakult ki.  A vb első meccsének végére jöttünk bele a játékba, addig nem nagyon bíztunk magunkban, hiányzott az összeszokottság. A norvégok ellen sokkal jobban ment, de ők erősebbek voltak. A Szlovákia elleni meccs remekül sikerült: össze tudtunk játszani, biztattuk egymást a padon, jól védett a kapusunk és a helyzeteinket is értékesítettük. Kicsit elbíztuk magunkat, ezért a németekkel játszott találkozó nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Az edzőink azt mondták, elvesztegettünk negyven percet, s azt a franciák elleni meccsbe kell belevinnünk. Nagyot küzdöttünk, szinte végig mi domináltunk, s bár végül nem vertük meg őket, a vébé legjobb meccsét játszottuk. Lotti szerint remek volt a hangulat a csarnokban, és hiába volt tele a lelátó franciákkal, végig lehetett hallani a magyarok buzdítását. Persze a lányok elkeseredtek, hogy nem jött össze az érem, de az öltözőben a bánaton kívül mással is szembe kellett nézni. –  A kapusunk táskájából egér ugrott ki. Nem tudjuk, itthonról vittük-e, vagy ott ment bele. Rekeszekkel próbáltuk megfogni. Az öltözőben már fürdési idő volt, a fiúk nem segíthettek. Az egyik csapattársamnak ráadásul a nyakába ugrott, s az egér is, ő is sokkot kapott. A magyar csapat legjobbjának választott hátvéd a legnagyobb erősségének azt tartja, hogy jól lát a pályán, pontos passzaival így helyzetbe tudja hozni a társakat. Az önbizalmát viszont még növelnie kell, hogy rá merje lőni a korongot, ha helyzetbe kerül. A játéka az elmúlt időkben sokat fejlődött, hiszen már nemcsak a Győr utánpótlás-csapatában játszik, hanem a budapesti KMH felnőtt-együttesében is. A hétvégéi a meccsek miatt mindig foglaltak. A két város közötti utazás rutin lett az életében: a vonaton szokott tanulni. Ha van némi szabadideje, akkor azt a lova, Dior társaságában tölti. Korábban indult díjlovagló-versenyeken is, de végül a hoki mellett tette le a voksát. Szeretne külföldön játszani, illetve tanulni, a kanadai tájak nagyon tetszenek neki, így legszívesebben ott folytatná a pályafutását.