UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-01-22 09:38

Válogatott célok

Nagyon meglepődött, amikor a nyáron nevelőklubja kölcsönadta. Aztán viszont bizonyította, hogy már megérett az NB I-re. Botka Endrének komoly céljai vannak: a védekezésben javulni, külföldre igazolni. És persze felnőttválogatott is lenne.

Nagy-Pál Tamás Botka Endre (címlapfotó: 1909foto.hu) a Magyar Futball Akadémián nevelkedett, de tavaly nyáron a Budapest Honvéd szakmai stábja a fejlődése érdekében kölcsönadta a Kecskemétnek. Ez annyira jól sikerült, hogy a szélső védő valósággal berobbant az NB I-be, a kispesti gárda vissza is rendelte. A húszéves játékos rögtön az első felkészülési mérkőzésen lehetőséget kapott. A Soroksár elleni, 2-1-es győzelemmel véget ért találkozó után beszélgettünk vele.
Botka Endre1
Botka Endre1
– Hogy érezted magad ismét Honvéd-mezben? – Remekül! Itt nevelkedtem, ismerek mindenkit. Hazatértem a barátaimhoz. Ráadásul úgy érzem, jó kis csapat van kialakulóban. – Rögtön kezdő voltál. Hogy ment a játék? – Ahhoz képest, hogy az első meccsünk volt, szerintem rendben. Igaz persze, hogy szoknunk kell még egymást, de ennél csak jobb lesz. – A honlapunkon bekerültél az NB I U21-es válogatottjába. Az ilyen apró elismerés mennyire fontos? – Nagyon sok erőt ad. Meg az is, hogy érzem: a szurkolók vártak, folyamatosan kapom tőlük a pozitív visszajelzéseket. – Valósággal berobbantál a magyar élvonalba… – Ennyi idősen már muszáj volt. Sokkal jobban sikerült az ősz, mint vártam. Ugyanaz a játékos voltam előtte is, csak akkor még nem jött ki a lépés. Szerencsére, most minden összejött. De nagyon fontos, hogy ugyanitt folytassam tavasszal. Nagy céljaim vannak, melyekhez elengedhetetlen, hogy jól menjen a játék. Ezen az úton kell továbbhaladnom. – És mit szóltál, amikor a szezon előtt kölcsönadtak Kecskemétre? – Rendesen meglepődtem... Aztán próbáltam a pozitív oldalát nézni. – Mint például? – Élvonalbeli csapatba kerültem, és remek szakmai stábbal dolgozhattam. Bíztak bennem, amit meg is tudtam hálálni. És kitűztem magam elé azt a célt, hogy a teljesítményem miatt visszahívjon a Honvéd. – Ezt sikerült elérned. Miben fejlődtél? – Magabiztosabb lettem. Az egész jobb oldalt bejátszhattam, köszönhetően annak is, hogy nem volt a csapatban szélső, így támadtam és védekeztem is. – Nemrég a menedzsereddel, Szabó Tiborral beszéltem. Azt mondta: a modern szélső prototípusa vagy, de védekezésben fejlődnöd kell itthon, csak azután jöhet szóba a külföldi lehetőség. Mit szólsz?
Botka Endre2
Botka Endre2
– Egyetértek. Nekem is mindig szokta mondogatni a védekezést. Azon vagyok, hogy kijavítsam. – És akkor tényleg jöhetnek a külföldi álmok is? – Ha sikerül fejlődnöm, akkor biztosan. – Ezen kívül milyen tervekkel vágsz neki a tavaszi szezonnak? – Remélem, minél több lehetőséget kapok Csábi Józseftől. Én mindent megteszek ennek érdekében. Ezen kívül szeretnék bekerülni a felnőtt válogatottba. – A csapatban mennyi erőt érzel? – Szerintem biztosan feljebb lépünk, a középmezőnybe. – A Kecskemétet is megelőzve? – Hát, ez nagyon nehéz kérdés. De természetesen bízom benne, hogy igen.