UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-02-01 15:47

Négytüdejű Simeone

Diego Simeone fia a papa nyomdokaiba léphet: a River Plate és az argentin U20-as válogatott támadója annyit fut, mintha négy tüdeje lenne, és mindig késsel a fogai között játszik. Vezeti a korosztályos dél-amerikai kontinenstorna góllövőlistáját, Európában is sztár lehet.

Nagy-Pál Tamás Az Atlético Madrid jelenlegi edzője, az argentinok legendája, Diego Simeone, aki nagyon kemény, olykor durva középpályás hírében állt, de szervezni is tudta a játékot, ha a szükség úgy hozta. Az is köztudott volt róla, hogy annyit futott, mintha négy tüdeje lenne, és egyszer azt mondta magáról: mindig úgy játszott, mintha kés lenne a fogai között.
Giovanni Pablo Simeone1
Giovanni Pablo Simeone1
Igazi bálvány volt. Azt vallotta: sokkal fontosabb a címer, amit a szíved fölött viselsz, mint a név, ami a mezed hátán olvasható. Fanatizmusát edzői pályafutására is átmentette, így érte el szenzációs eredményeit, először még hazájában, a River Plate-tel (bajnoki cím), most pedig Európában, az Atlético Madriddal (bajnoki cím, Bajnokok Ligája-döntő). Bár Diegót már csak amatőr meccseken láthatjuk játszani, ismét van valaki, aki úgy fut, mintha négy tüdeje lenne, és minden labdáért késsel a fogai között harcol. Ő nem más, mint a legenda fia, Giovanni Simeone. A családi hagyományt folytatva a 19 éves tehetség a River Plate játékosa, de jelenleg az U20-as dél-amerikai kontinenstornán vitézkedik. Mit vitézkedik!... Hét találatával vezeti a góllövőlistát, csapatával az aranyéremért harcol. Még akkor került a River Plate-be, amikor édesapja irányította a gárdát, és bizonyos Radamel Falcao volt a játékosa, akiből később szupersztárt csinált az öreg kontinensen. A kis Giovanni rajongott a kolumbiai támadóért, figyelte minden mozdulatát, a trükkjeit. Amikor apja távozott, házi feladatnak adta: tanuljon tovább Falcaotól. Úgy tűnik, a leckét sikerrel vette, legalábbis a korosztályos válogatottban mutatott teljesítménye alapján erre következtethetünk.
Giovanni Simeone
Giovanni Simeone
Adott tehát a srác, aki úgy mozog, mint napjaink egyik legjobb gólvágója, és bár más típusú játékos, mint édesapja, a fanatizmusa minden elemét megörökölte – garantált lehet a sikere Európában is. Nemrég összeállítást készítettünk arról (ITT), hogy kik azok a játékosok, akik a kontinenstornán tették le először névjegyüket, majd később szupersztárrá váltak Európában. Könnyen lehet, hogy pár éven belül Giovannival folytathatjuk a sort: az sem lenne meglepetés, ha már a torna után dobbantana Argentínából. Mindenesetre a viadal következő fordulójában hatalmas lépést tehet afelé, ugyanis csapatával az ősi rivális Brazília ellen játszik – azt pedig a világ összes komoly játékosügynöke figyeli. A válogatott jelenleg a brazilokhoz és az uruguayiakhoz hasonlóan négy ponttal áll a döntő csoport élén, négy fordulóval az aranyérem kiosztása előtt.