UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-02-11 10:10

Hatott Mancini javaslata

Lucas Ontivero nemrég még sztárokkal játszhatott együtt, de most a Budapest Honvéd győzelméért szeretne mindent megtenni. Az NB I második legértékesebb játékosa lesz, akinek Roberto Mancini fia, Andrea javasolta, hogy Kispestre igazoljon.

Munkatársunktól Magyar Futball Akadémia ide vagy oda, a Budapest Honvédban nem bíznak abban, hogy saját nevelésű játékosokkal ki lehet harcolni a bennmaradást az élvonalban. Legalábbis erre enged következtetni az a tény, hogy szezonnyitó sajtótájékoztatóján George F. Hemingway tulajdonos majd’ csapatra való, kilenc új légiós érkezését jelentette be. Pár nappal korábban pedig menesztette az ízig-vérig kispesti vezetőedzőt, Csábi Józsefet, aki minden bizonnyal nagyobb szerepet szánt a saját nevelésű tehetségeknek, például Gazdag Dánielnek vagy Botka Endrének.
Lucas Ontivero1
Lucas Ontivero1
Az új igazolások között két húsz éves játékos is található, akiknek ráadásul szép jövőt jósolnak a szakemberek, bár minden bizonnyal egy lépcsőfokot (vagy kettőt) most visszalépnek a karrierjükben. Mindketten kölcsönbe kerültek Kispestre: a horvát Josip Elez a Lazio középső védője, míg az argentin Lucas Ontivero a Galatasaray villámgyors balszélsője. A dél-amerikai játékos múltja veretes, hiszen megfordult a Real Madrid, a Milan, a Genoa és a Tottenham utánpótlásában is, mígnem török klubja kétmillió euróért, vagyis mintegy hatszáz millió forintért megvásárolta a játékjogát. Az igen alacsony (167 centiméteres) tehetség az új török légiós kvóta miatt kevés lehetőséget kapott Isztambulban, ezért a váltás mellett döntött. Személyében a mértékadó transfermarkt.de adatai szerint 1.2 milliót érő játékos érkezett Magyarországra, ezzel a második legértékesebb lett az NB I-ben. Klubja még ennél is többre becsüli: a kivásárlási árát ugyanis 4.5 millióban határozta meg. Azt, hogy még nem mondtak le róla, bizonyítja a Nemzeti Sport információja, miszerint a 350 000 eurós (105 millió forint) éves fizetését továbbra is a Galata állja. „Olyan típusú játékos vagyok, aki imádja a focit, és mindig csak egy cél vezérli: hogy a lehető legtöbbet segítsen aktuális csapatának – mutatkozott be a mosolygós szélső honlapunk olvasóinak. – Még az út elején járok, de sokan mondták már, hogy, ha ki tudom hozni magamból azt, ami bennem van, akkor szép jövő előtt állok.” Jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor mégis mit keres Kispesten? „A több játéklehetőség reménye miatt el akartam jönni Törökországból, jókor jött az ajánlat. Ráadásul Roberto Mancini fia, Andrea korábban a Honvédban játszott, és csupa jót mesélt a klubról. Úgy gondoltam: akkor miért ne? Ha lehetőségem lesz itt játszani, akkor megpróbálok élni vele.”
Lucas Ontivero2
Lucas Ontivero2
Apropó Mancini: a játékos remek kapcsolatot ápol az isztambuli gárda ex-trénerével, aki szívesen leigazolta volna az Interbe, de végül a munkavállalási engedély hiánya miatt nem jött össze a szerződés. „Együtt játszhattam Wesley Sneijderrel, Fernando Muslerával és Felipe Melóval. Didier Drogbával sajnos nem, de egy öltözőben lehettünk, ami már önmagában fantasztikus érzés volt. Remek dolog, hogy ekkora sztárokat ismerhettem meg. És persze dolgozhattam Roberto Mancinivel, aki szerintem a világ legjobb edzője. Rengeteget segített a pályafutásomban. De egyáltalán nem gondolok arra, hogy most akár Milánóban is lehetnék. A legfontosabb, hogy jó játékkal segítsem aktuális csapatomat.” Amelyikről sokat nem tudott, mielőtt ideérkezett, és még most is csak az ismerkedés fázisában tart. „Mindenki örömmel fogadott. Marco Rossi vezetőedzővel is még csak a bemutatkozáson vagyunk túl, de eddig csupa jót meséltek róla. Remélem, hogy eredményesen szerepelünk a bajnokságban.” Ontivero végül elmondta: eddig nagyon tetszik neki Budapest, de a Bozsik stadionról egyelőre nem szeretne véleményt formálni. „Majd akkor, ha már végre mérkőzésen is pályára léphettem benne” – zárta teli vigyorral a mondandóját.