UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-02-16 19:02

Kiki, szólóban

Sérülés miatt a 19 éves Májer Krisztina egyedül szerepelt a jobb szélen a Fehérvár KC MTK-Budapest ellen 20-19-es sikerrel megvívott kézilabda NB I-es mérkőzésén. A korábbi junior-válogatott játékos kicsit izgult, de jól megoldotta a feladatát.

reb „Kiki először játszott végig hatvan percet élvonalbeli felnőttmeccsen. Ugyan már sok mérkőzésen pályára lépett, de ennyire meghatározó szerepben, a posztján egyedül még nem. Átérezte, mennyire fontos a feladata, amit persze ilyen fiatalon nem könnyű kezelni, de mondhatom, jól megoldotta. Küzdött, harcolt, gólokat lőtt; ügyes volt!“
majer_krisztina01
majer_krisztina01
Akármelyik játékosnak szívmelengető lehet ehhez hasonló dicséretet hallani a vezetőedzőjétől. „Kiki”, azaz Májer Krisztina rá is szolgált a mester, Bakó Botond elismerésére. Ugyan már hosszabb ideje a Fehérvár KC felnőttcsapatával edz, és szerepet is kap a meccseken, arra még nem volt példa, hogy hatvan percig csak az övé legyen a posztja, a jobbszél. Ehhez mérten volt is benne némi plusz feszültség szombaton, amikor együttese az MTK Budapest ellen szerepelt idegenben a női kézilabda NB I-ben. A tét nem kicsi, hiszen a fővárosiak a kiesés elöl menekülnek, míg a székesfehérváriak az első négybe vágynak. – Az MTK meccsről meccsre jobb, ráadásul tudtuk, hogy odahaza nagyon erős – méltatja a legyőzöttet a 19 éves jobbszélső. – Jól játszottak, s bár a mi védekezésünk is rendben volt, a támadásainkon van mit javítani. Ettől függetlenül nagyon értékes győzelmet arattunk. Négy, sorozatban elveszített meccs után igazán ránk fért a siker, ráadásul mindig lelki pluszt ad, ha izgalmas véghajrában sikerül kivívni a két pontot. Ő is elégedett a saját teljesítményével, és örül, hogy képes volt összeszedetten a feladatára koncentrálni, és jól megoldani. Igaz, a poszttársa, Csáki Viktória hamarosan felépül a múlt héten összeszedett komoly zúzódásból, így várhatóan ismét megoszlanak a terhek. Májer pedig az erejét oszthatja meg a junior- és a felnőttcsapat között. – A juniorban az első félidőt játszhatom végig, ha közvetlenül utána rendezik a felnőtt élvonalbeli meccset. Ha nem, akkor végig a pályán lehetek. Fogas kérdés, hogy melyiknek örülök jobban. Szeretek a korosztályomban szerepelni, ugyanakkor az első csapat mégis csak erősebb, rengeteget tanulhatok, sokat ér az ott megszerezhető rutin. Egyelőre jól van ez így.