UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-02-20 16:16

Wukovics: Viszlát, Népliget!

Wukovics László már nem dolgozik az FTC-utánpótlásban. Az elválás okát csak sejtjük, de elég egyértelműnek tűnik: feleségével nemrég televízióban bírálta élesen a „főnökét”, Kubatov Gábort.

Nagy-Pál Tamás A Ferencváros emblematikus csatára, Wukovics László évek óta a zöld-fehér klub utánpótlásában dolgozik, ahol az U17-es korosztály edzéseit vezette mostanáig. Igazi focista család az övé, hiszen felesége, Wukovics-Páncsics Diána amellett, hogy a Fradi egykori igazgatójának, Páncsics Miklósnak a lánya, labdarúgással foglalkozó blogokat is szerkeszt.
Wukovics-Páncsics Diána
Wukovics-Páncsics Diána
A Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége volt a házaspár, és természetesen a Ferencváros volt a téma. No, nem olyan felszínes, amolyan „minden a legnagyobb rendben”-beszélgetés volt ez, hanem kemény, őszinte véleménynyilvánítás. Ami persze nem a legszerencsésebb dolog az ember munkaadójával szemben főleg, ha az nagy nyilvánosság előtt zajlik. A feleség nem kertelt: úgy látja, hogy Kubatov Gábor klubelnök a problémákra kifogásokat keres, válaszokat viszont nem. A Fradi szerinte torta, amiből a cukor hiányzik. Az új stadiont kongó arénának hívja, ahol a remek akusztika miatt operát kéne inkább rendezni, mert a futball hiányzik. „Az elnök régen szintén ultra volt, amire nem szívesen emlékszik vissza, vagy nem úgy, ahogy történt. Sajnos, úgy ünnepeljük a bronzérmet, mintha bajnokságot nyertünk volna. Mindig nagyot ígérnek, valamennyi meg is valósul belőle, de a szájízünk rendre keserű marad utána” – fejtette ki. Szerinte óriási hiba volt Lengyelországba elküldeni a 21 éves Holman Dávidot, mert amellett, hogy tehetséges játékos, „a Fradi keretét magyar labdarúgókkal kell feltölteni. Sok olyan külföldit igazoltak, akihez hasonló kvalitásút itthon is találni.”
Kubatov Gábor
Kubatov Gábor
„A légiósnak olyan minőségűnek kell lennie, hogy rögtön húzóemberré váljon. Thomas Dollnak most már olyan csapatot kéne felmutatnia, amely harcba szállhat az aranyéremért” – tette hozzá a férj. Diána legvégül azt kifogásolta, hogy a Fradi bajnokainak és családtagjainak nem jár automatikus belépő, ezért ők bojkottálják az első csapat meccseit, nem járnak ki. Ebben az elhatározásban a férj is partner. Ezek a szavak február 9-én hangoztak el - élő adásban. Tizenegy nappal később honlapunk a klubhoz közeli forrásból úgy értesült: az FTC vezetősége kirúgta a szakembert. Azonnal kerestük telefonon Wukovicsot, aki megerősítette nekünk azt a tényt, hogy valóban nem dolgozik már a ferencvárosi utánpótlásban. Arról nem kívánt beszélni, hogy miért is váltak el útjaik, mint mondta: „még nem jött el az ideje”. Mindenesetre az összefüggést nem nehéz észrevenni.

A cikk megjelenésre után az FTC a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe: "Az Utánpótlássport nevű portál tévesen állítja azt, hogy az FTC vezetősége kirúgta a szakembert. Wukovics László közös megegyezéssel távozott a klubtól.