UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2015-02-26 09:02

Konkrét célok nélkül

Glen Williamson nem szeretné nagy nyomás alá helyezni a játékosokat a fiú U18-as divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságon. Ezért a szakmai stáb előre nem fogalmaz meg konkrét célokat. Kangyal Balázs szerint nagyszerű lehetőség a csapatnak, hogy erős ellenfelek ellen léphet jégre Debrecenben.

UP-info/MTI Április 12-18-án Debrecenben rendezik a fiú U18-as divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságot. Az esemény felvezetéseként a szakmai stáb és a szervezők sajtótájékoztatót tartottak a hajdúsági városban. Glen Williamson szövetségi edző elmondta: bízik a válogatottban, amely szerinte a világ legjobb tizenhat csapata közé tartozik. Hisz abban az utánpótlás-nevelő programban, amelyet már évek óta követnek.
Összetartáson az U18-as válogatott Fotó: Darányi Lea
Összetartáson az U18-as válogatott Fotó: Darányi Lea
– Természetesen örömmel veszem, ha csoda történik, de nem szeretném nagy nyomás alá helyezni a játékosokat. Ebben a korban még nagyon hullámzó lehet a teljesítmény, éppen ezért nem érdemes konkrét célokat megfogalmazni – mondta a kanadai tréner. Kiemelte: a legfontosabb, hogy minden meccsen teljes odaadással, megfelelően összpontosítva játszanak a fiatalok, s majd kiderül, hogy ez mire elegendő. – Az ellenfelek kivétel nélkül erősek. Nagyszerű lehetőség a csapatunknak, hogy ilyen komoly riválisokkal szemben szerepelhet világbajnokságon, ráadásul hazai közönség előtt. Kangyal Balázs, a szövetség sportigazgatója emlékeztetett rá: ez tulajdonképpen a második vonal, de a világelit - a felnőttekétől eltérően - nem tizenhat, hanem csak tíz csapatos. Az debreceni torna első helyezettje az élvonalba jut, az utolsó kiesik a divízió I/B-be. Hozzátette, Debrecenben a körülmények ideálisak a sikeres vb-hez. A tavaly feljutott magyarok sorrendben a dánokkal, a kazahokkal, a fehéroroszokkal, a norvégokkal és a franciákkal találkoznak, mindennap 16.30-as kezdéssel. – Nem szerencsés elvárást támasztani 18 évesekkel szemben. Sokat tettünk azért, hogy ez a csapat ide jusson. A felkapaszkodásnak az lenne a lényege, hogy ragadjunk meg ebben az osztályban – jegyezte meg Kangyal. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere elmondta,  a város idén sem maradt világesemény nélkül, a sportszerető közönség pedig várja a hoki vb-t. Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója jelezte: a 2004-ben átadott jégcsarnokban lesznek a mérkőzések, a mellette lévő, tavaly elkészült csarnokban pedig szurkolói zónát alakítanak ki.