UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2015-02-28 13:49

Ezüstérem Oszakából

Ezüstérmet szerzett 500 méteren Liu Shaolin Sándor az Oszakában zajló junior rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságon. Öccse, Liu Shaoang kiegyensúlyozottan teljesített: 500 méteren a negyedik, 1500-on az ötödik helyen zárt.

reb Sejthető volt, hogy a felkelő nap országában a siker reményében ébred fel több magyar fiatal is. Az impozáns uszodában kialakított jégpályán az 500 és 1500 méteres távok küzdelmeit rendezték meg Oszakában, a junior rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokság második napján.
liuek_korcsolyszov
liuek_korcsolyszov
Az egyre sikeresebb szakág ifjú képviselői közül is kiemelkedett Liu Shaolin Sándor, aki egy éve, a törökországi Erzurumban az első magyar vb-aranyat nyerte. Érhetően tőle várta a küldöttség és a szurkolók is a legnagyobb eredményt, s ő nem is okozott csalódást. A Sportország 19 éves versenyzője szépen haladt előre: a negyeddöntőben a második helyen zárt, az elődöntőben pedig 16 éves öccse előtt nyerte a futamot. A kínai származású testvérpár a döntőben is remekelt, ám a dél-koreai Kim Dag-jöm megelőzte a címvédőt. Liu Shaoang nagyon kiegyensúlyozottan teljesített egész nap, az 500-on szerzett negyedik helyen mellett az ötödik helyen zárt az 1500 méteren, míg bátyja a tizenegyedik helyen ért célba a hosszabb távon. A férfiváltó biztosította helyét a fináléban, Dél-Korea és Oroszország mögött a harmadik legjobb idővel, míg a női staféta a B döntőben bizonyíthat. liu_shaolin_ezust_oszakaA jó néhány kilométert futó Liu Shaolin Sándort kevéssel a versenyt követően sikerült elérni: – Először is, nagyon jó volt, hogy az öcsémmel együtt korcsolyázhattam a döntőben. Igazán sajnálom, hogy nem sikerült érmet szereznie, ám kimondottan büszke vagyok rá, hiszen még két éve van hátra a korosztályban. Simán jobb eredményeket érhet el, mint én. Bár nem sikerült a címvédés, elégedett vagyok az ezüstéremmel is. Ami a váltót illeti, vannak még hibák, csiszolni kell rajta. Visszanéztük a versenyt, tudjuk, min kell javítani, és remélem, vasárnap dobogóra állhatunk. A lányok közül Jászapáti Petrának az elődöntő jelentette a végállomást 1500 méteren. Az összes eredményt ezen a linken találja meg.