UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-03-01 09:58

Meglepett sztár

A huszadik születésnapját néhány napja ünneplő Paul Drux a katari kézilabda-világbajnokságon a nemzetközi élmezőnyben is megmutatta magát. Beválasztották az újoncok All Star-csapatába, amiről egészen addig nem tudott, míg az egyik honlap nem gratulált neki.

UP-info Néhány hónapja az európai szövetség honlapján olvasható Paul Drux-interjút a portálunk is közölte, így nem ismeretlen a húszéves német. A Füchse Berlin balátlövője januárban a katari felnőtt-világbajnokságon gondoskodott arról, hogy a nagyközönség ugyancsak megjegyezze magának. Ez olyannyira sikerült, hogy az újonc-álomcsapatban is helyet kapott, legfiatalabbként. "Természetesen nagy megtiszteltetés és öröm, egyszerre jelzi, hogy egyénileg is jól teljesítettem, és a válogatott is" – fejezte ki örömét a Drux, aki a handball-world.com nevű honlap gratulációjából értesült az elismerésről.
paul_drux_dpa
paul_drux_dpa
A huszadik születésnapját néhány napja ünneplő játékos majdnem öt órát töltött a pályán a katari világbajnokságon, mindössze négy társa kapott több szerepet. Tizennégy gólt szerzett, ami mutatja, hogy nem jön zavarba az ellenfél kapuja előtt (a hatodik legeredményesebb német lett). A hetedik helyükkel a németek biztosították a részvételüket az olimpiai selejtezőtornán. A 2014-es U20-as Európa-bajnokságon a győztes korosztályos német együttes vezére volt Drux, a legjobbnak választották, a katari vb-n pedig az újonc All Star-ba is bekerült. „Ha rendesen dolgozik, és a sérülések is elkerülik, csak idő kérdése, hogy világbajnoki álomcsapatba is beválasszák" – állítja Bob Hanning, a juniorok mestere, a német szövetség alelnöke. A katari férfi kézilabda-világbajnokság újonc All Star-csapata. Balszélső: Alexander Dereven (orosz, 1992), balátlövő: Paul Drux (német, 1995), jobbátlövő: Alex Duichebaev (spanyol, 1992), jobbszélső: Goce Georgievski (macedón, 1992), beálló: Kamil Syprzak (lengyel, 1991), kapus: Gonzalo Perez de Vargas (spanyol, 1991), irányító: Mallas Kamalaldin (katar, 1992).