UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-03-13 10:39

Edzőtábor után, elitkör előtt

Sok tanulsága volt a leány U17-es csapat horvátországi edzőtáborának egy hónappal az Eb-selejtező elitköre előtt. Magyarics Zoé szerint ha fejben megfelelő állapotban lesznek a játékosok, bármi megtörténhet Írországban.

Nagy-Pál Tamás Horvátországban edzőtáborozott az Európa-bajnokság elitkörére készülő U17-es leányválogatott. A csapat kétszer döntetlent játszott az U18-as regionális amerikai gárdával, Franciaországtól pedig 6-0-ás vereséget szenvedett. A korosztály meghatározó játékosa, Magyarics Zoé szerint nagyon hasznos összetartást zártak.
U17-es válogatott
U17-es válogatott
„Kevesebb, mint egy hónap múlva kezdődik az elitkör, jót tett a három meccs a csapatnak, sokat fejlődtünk. Komoly ellenfeleink voltak, főleg a francia válogatott. Nagyon összeszokottak voltak, gyakorlatilag csak néztük őket. Összeszedettebben, gyorsabban játszottak. Mi szétszórtak voltunk. Kapkodtunk és elvagdaltuk a labdákat. Rájuk ez egyáltalán nem volt jellemző.” Az amerikaiak ellen sokkal kiélezettebb volt a küzdelem: „Rengeteget beszéltünk arról, mik voltak a hibák, min tudunk javítani, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a harmadik meccsen már elég jól játszottunk, de a hatalmas szél megnehezítette a dolgunkat. Az amerikaiak nagyon agresszívak voltak, sok párharcot megnyertek, de fel tudtuk venni velük a versenyt. Legközelebb már biztosan megvernénk őket.” Zoé szerint az együttmozgásban és a védekezésben fejlődtek a legtöbbet. „Bár mindkettővel vannak még problémák, ahhoz képest, ahogy egy hónappal ezelőtt játszottunk, látszik az előrelépés. Írországban is hasonló erősségű csapatok várnak ránk, gondolom, pont ezért választották a mostaniakat nekünk. Szükség volt ezekre a meccsekre, hogy összeszedettebbé váljunk, és fejben jobban koncentráljunk. Gondolkoznunk kell, mielőtt cselekszünk és erőszakosabbá kell válnunk a pályán.”
Magyarics Zoé
Magyarics Zoé
Nemcsak ezért volt hasznos a tábor, hanem azért is, mert a felnőtt válogatott tagjaival közösen készülhettek a lányok. „Általában a regeneráló edzéseink együtt voltak, másra nem nagyon volt idő. Ennek ellenére nagyon jó volt velük. Főleg, hogy néha az edzéseiket is megnézhettük. Óriási élmény volt már az is, hogy olyan játékosokat láthattunk testközelből, akik komoly külföldi csapatokban játszanak. A mentalitásukból volt mit tanulnunk: még akkor is edzeni akartak, amikor már véget ért a foglalkozás. Példát vehetünk róluk.” Az elitkört április 9-15. között rendezik, Anglia, Hollandia és Írország lesz az együttes riválisa. „Edzőmeccs és összetartás is szerepel addig a programban. Ha így haladunk, nem mondom, hogy továbbjuthatunk, de biztosan nem hozunk szégyent magunkra és az országra. És az is biztos, hogy, ha fejben koncentráltak leszünk, semmi sem lehetetlen.”