UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-04-07 17:12

Alakulófélben

A támadójátékkal elégedett Ferenczi Tamás, az U18-as fiú kosárlabda-válogatott vezetőedzője, a védekezésben azonban még fejlődni kell. A nyíregyházi tornagyőzelem jól mutatta, hol tart a csapat az Eb-felkészülésben.

reb Ausztriát (87-78) és Szlovákiát (70-62) legyőzte, a záró meccsen viszont nem bírt Romániával (77-81) a nyári B-divíziós Európa-bajnokságra hangoló U18-as együttes a nyíregyházi Bige Holding-kupán. A vereség ellenére Ferenczi Tamás kosárlabda-válogatottja megszerezte az elsőséget a nagyjából hozzájuk hasonló játékerőt képviselő csapatok előtt:
bige_holding_kupa
bige_holding_kupa
– Szerettünk volna élvonalbeli ellenfeleket meghívni, Szerbiát és Ukrajnát, ám még alakul a csapatuk, így nem tudtak részt venni a viadalon. A meccseken jól tesztelhettük azokat az elemeket, amelyeket a tornát megelőző Héraklész-héten gyakoroltunk. A támadásunk viszonylag jó: még nem túl széles a taktikai repertoárunk, de azt a keveset, amit tudunk, jól mutattuk be. Védekezésben viszont sokat kell javulnunk, a játékosokban még inkább tudatosítani kell az egyéni felelősségvállalás fontosságát. Betegség vagy sérülés miatt – mint Pongó Marcell, Chester Lewis vagy Bordács Soma – több kulcsjátékos is hiányzott, de nem csak ezért érzi úgy a szakember, hogy nehéz lesz kijelölnie kontinensviadalra készülő 16 fős keretet. – A téli, belgiumi meghívásos tornának is köszönhetően sikerült jól feltérképeznünk a korosztályt, és szerencsére most, Nyíregyházát követően is azt mondhatom: nem lesz könnyű dolgom a kerethirdetéssel. Jó képességű játékosokkal dolgoztunk együtt, olyanok is extra teljesítményt nyújtottak, akiktől kevésbé vártam. Június elejétől hat hetet készülhet együtt a társulat, amely júliusban az ausztriai B-divíziós Eb-n pályára lép. A szakember szerint a lehető legnehezebb csoportba kerültünk, hiszen Szlovéniával, Belgiummal, Hollandiával, Fehéroroszországgal és Luxemburggal kell megküzdeni a továbbjutásért. – Hihetetlenül népszerű a kosárlabda, mindenhol fejlődik, ezért aztán Luxemburgot sem lehet kézlegyintéssel elintézni. Kiegyenlítettek az erőviszonyok, nagy küzdelem várható. Szeretnénk a legjobb nyolc közé kerülni, hiszen akkor a felső ágon folytatnánk. Hogy aztán a feljutást érő első három hely valamelyikéért is harcban lesz-e a csapat, együttes, arra Ferenczi nem szeretne felelőtlen ígéretet tenni, hiszen ha nem teljesül, annál nagyobb a csalódás. Ugyanakkor mindent megtesznek azért, hogy az utolsó pillanatig partiban legyenek, és akár az álmot jelentő A-divíziós tagságot is megszerezzék.

Bige Holding-kupa, április 2-4., Nyíregyháza, végeredmény: 1. Magyarország, 2. Szlovákia, 3. Ausztria, 4. Románia All Star: Doktor Péter (Magyarország), Nandor Kuti (Románia), Demeter Attila (Magyarország), Patrik Sarna (Szlovákia), Marek Doležaj (Szlovákia)