UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-04-18 10:17

Milán bólintott

Még beilleszkednie sem sikerült teljesen a felnőttcsapatba, de már megszerezte élete első gólját az NB I-ben. A 19 éves Mayer Milán örül, hogy Rudolf Gergelytől és Priskin Tamástól tanulhat és reméli: többször pályára léphet még a Győr színeiben az idei szezonban.

Nagy-Pál Tamás Bár ellenőrizni szinte lehetetlen, kisebbfajta rekord, hogy Mayer Milán még csak egy hete készült együtt a Győri ETO felnőttkeretével, amikor már megszerezte első NB I-es gólját a Nyíregyháza ellen. A 19 éves játékos előtte az NB III-as csapat tagja volt, nem éppen rossz teljesítménnyel, hiszen tíz gólja van már a szezonban.
Mayer Milán
Mayer Milán
Milán honlapunknak elárulta: álmodozott arról, hogy góllal mutatkozhat be a nagycsapatban. „Ahogy szerintem mindenki más is. Hatalmas élmény volt ezt élőben is átélni. Amikor Miriuta mester Rudolf Gergely helyére beállított, egyszerre voltam nagyon boldog és izgatott. Örültem a lehetőségnek, és élni akartam vele. Félelem nem volt bennem, mert ismerem magam, tudom, mire vagyok képes. A mester azt mondta, hogy csak nyugodtan játsszak, és próbáljak meg jól érkezni a kapu elé. Azt nem éreztem, hogy a kétgólos hátrány ellenére bárki tőlem várta volna a csodát. Csak frissíteni kellett, és az edző bízott bennem.” Pályára lépése után előbb Lipták Zoltán szépített, majd Milán fejjel egyenlített – más kérdés, hogy a hosszabbításban a nyírségiek begyötörték a győztes gólt. „Az első öt-hat perc elég furcsa volt, de ahogy telt az idő, egyre inkább megszoktam a ritmust. Nem ez volt az első fejesgólom idén, a második csapatban kétszer is sikerült tavasszal.” A kezdőbe viszont így sem lesz egyszerű beverekednie magát, hiszen Rudolf Gergellyel és Priskin Tamással kell megküzdenie, akiket még úgy sem szokás padoztatni, hogy az utóbbi időben finoman szólva sem megy nekik a góllövés. „Jó hatással van rám, hogy egy csapatban lehetek velük, mert rengeteget tanulhatok tőlük. Egyébként nem érzem magam vérbeli befejező csatárnak, bár tény, hogy feltalálom magam a kapu előtt. Gólerős vagyok, jól cselezek és a kispasszos játékokból is kiveszem a részem. De mindenben fejlődnöm kell még, hogy felvegyem a versenyt a nagyokkal.” Szükség lehet a vérfrissítésre a Győrben, hiszen amióta a Quaestor csődje miatt nehéz helyzetbe került a klub, nem jönnek az eredmények. „De a Nyíregyháza elleni második félidőre már lehet alapozni. Én nem foglalkozom a klub körüli dolgokkal, csak a saját feladatomra koncentrálok. Szerintem amikor pályára lépünk, mindenki ki tudja zárni a külső történéseket. Az MTK ellen mindenképpen győzni szeretnénk, és a hátralévő összes meccsünkön is, aztán meglátjuk, mire lesz elég. Közben persze az sem lenne rossz, ha én is minél többször pályára léphetnék, és jó teljesítményt nyújtanék.” Végül arra voltunk kíváncsiak: hogy lehet, hogy a korosztályos válogatottak kereteit böngészve nem találkozunk a nevével? „U17-ig kerettag voltam, párszor az idősebbek között is pályára léptem. Viszont elkövettem néhány hibát, és azóta nem számítanak rám. Remélem, ha jól teljesítek, visszakerülhetek.”