UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2015-04-20 12:08

Utánam! A vendég: Bányai Zsombor

A taskenti junior vívó-világbajnokságon egyéniben ezüstérmet szerző párbajtőröző, Bányai Zsombor lesz Buda Márton vendége az MR2 Petőfi Rádión, az Utánam! című utánpótlás-magazinban.

UP-info Ha kedd, akkor Utánam! Buda Mártonnal. Az  MR2 Petőfi Rádió utánpótlás-magazinja ezúttal is ígéretes tehetséget mutat be a hallgatóknak: Bányai Zsombor junior-világbajnok párbajtőrözővel beszélget az év médiaszemélyiségének megválasztott műsorvezető. A Vasas tizennyolc éves vívója 2014-ben a férfi junior-párbajtőrcsapat tagjaként megnyerte a korosztályos világ- és Európa-bajnokságot. 2015-ben egyéniben a maribori Eb-n, majd a taskenti vb-n is döntőt vívhatott, és mindkétszer ezüstérmet szerzett.
Bányai Zsombor
Bányai Zsombor
Eredményeit még hosszasan sorolhatnánk, de az sok mindent elmond, hogy fiatal kora ellenére idén már több felnőtt Világ Kupán is indulhatott. Edzője, Halla Péter a vagány és a gazember kategória közé sorolja. Minél előbb szeretne az elődök nyomdokaiba lépni – például a kétszeres olimpiai ezüstérmes, többszörös világ- és kétszeres Európa-bajnok párbajtőröző, Kulcsár Krisztiánéba, aki Zsombor vendége lesz a műsorban. Buda Márton a korábbi adásokban is a korosztályos sport krémjét kapta mikrofonvégre: Esztergályos Patrik ifjúsági olimpiai bajnok vívó, Tóth Krisztián junior-világbajnok cselgáncsozó, az ifjúsági Eb-első Juhász Adél úszó, az Australian Openen egyesben elődöntős teniszező, Gálfi Dalma, az ifjúsági olimpiai ezüstérmes sportlövő, Péni István, a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok úszó, Szilágyi Liliána, az ifjúsági vb-ezüstérmes vízilabdázó, Gurisatti Gréta, a junior vb- és Eb-győztes vívó, Márton Anna, az ifjúsági olimpiai ezüstérmes tornász, Kardos Botond. a felnőtt ralikrossz Eb-n versenyző Marton Gergely, a rövid pályás gyorskorcsolya vb-n a váltóval ezüstérmes testvérpáros, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang mellett az U21-es Eb-n aranyérmes karatéka, Hárspataki Gábor és az U23-as Eb-bronzérmes birkózó, Lévai Zoltán is járt már a stúdióban. Bányai Zsombor, Kulcsár Krisztián és Buda Márton beszélgetését kedd este nyolc órától hallhatják az MR2 Petőfi Rádión. A korábbi adásokat itt hallgathatja meg.