UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2015-04-30 08:55

Tornagyőzelemre novellaelemzés

Remekül szerepelt Görögországban Bondár Anna: a 17 éves teniszező párosban diadalmaskodott, egyesben pedig döntőt játszott a héraklioni felnőttviadalon. A jó teljesítménynek örül, de már az előtte álló feladatokra koncentrál: érettségire készül.

reb A 17 esztendős Bondár Anna egyik kedvenc versenye alighanem a héraklioni. Már az ősszel nagyot alkotott a görögországi helyszínen, hiszen három viadalon vett részt, s volt, hogy megnyerte a párost, volt, hogy döntős és elődöntős volt, ráadásul a múlt hét végén – az osztrák Lisa-Maria Moserrel – ismét győzött. Nem mellékesen egyéniben is finálét játszhatott.
Bondár Anna Forrás: hir6.hu
Bondár Anna Forrás: hir6.hu
– Nyilván örülök a párossikernek is, ám az egyesben elért győzelem mindig értékesebb – idézi fel a „görög hetet” már idehaza a szeghalmi teniszező. – A három órás elődöntőt követően elfáradtam, elfogytam a finálé végére, ám nincs bennem hiányérzet. Ha valaki azt mondja a torna előtt, hogy első és második hellyel térhetek haza, gondolkodás nélkül aláírom. Pláne azok után, hogy az MTK Budapest játékosa a korábbi, dijoni viadalon nehéz sorsolást kapott, és a jóval előrébb rangsorolt holland Krajicek már az első fordulóban búcsúztatta. Mondhatnánk, hogy a napokban kipiheni az elmúlt hetek fáradalmait, csakhogy a profi sport, és különösen a profi tenisz nem ilyen időbeosztás szerint működik: Bondár gőzerővel tanul, a jövő héten ugyanis érettségizik. Hétfőn például alighogy hazaesett Görögországból, este még novellaelemzést kellett írnia. – Február óta készülök intenzívebben, általában este, a meccsek és edzések után tanultam. Annyival könnyebb a dolgom, hogy a nővérem tavaly végzett, így a tételek kidolgozásával nem kell bajlódnom. Csak megtanulni kell őket… A töritől tartok kicsit, a többivel talán nem lesz gond. Szeretném, ha jól sikerülne az érettségi, nem akarok buta teniszező lenni. Míg más az írásbeli és a szóbeli vizsgák között a körmét rágja, és ezerrel tanul, a profi játékos várhatóan vagy Horvátországban vagy Romániában, 10 vagy 15 ezer dolláros tornán indul. Szükség is van a minél gyakoribb és főleg jó szereplésre: bár Bondár még utolsó évét tölthetné a junior-korosztályban, nem él a lehetőséggel, hogy kortársaival versenyezzen. Már az előző év második felében is a kisebb felnőttversenyekre koncentrált, az idén pedig egyértelműen ezek kerültek a programjába. A célkitűzés, hogy a nyár végére a nagyjából a 400. hely körül legyen a világranglistán. Jelenleg az 578., így van még mit tennie. Akár két érettségi között is.