UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2015-05-19 20:01

Tbiliszi vonzásában

Anadia után Klagenfurtban is remekeltek az EYOF-ra készülő ifjúsági fiútornászok. Boncsér Krisztián ezúttal is nyert egyéni összetettben, mint ahogy a csapat is első lett. Honlapunknak Csorvási Soma beszélt a szezonról és a közelgő EYOF-ról.

Pusztai Viola Újabb próbán estek át a júliusi Európai Ifjúsági Olimpiai Játékokra készülő fiútornászok. Klagenfurtban ezúttal egyéni összetettben és csapatban mérték össze tudásukat a szlovákok és a házigazda osztrákok korosztályos versenyzőivel.
Az ifjúsági fiúcsapat tagjai a tornatermen kívül is jó barátol
Az ifjúsági fiúcsapat tagjai a tornatermen kívül is jó barátol
Boncsér Krisztián a két héttel korábbi, portugáliai viadal után ismét diadalmaskodott egyéni összetettben: akkor a gyakorlataira összesítésben 78,25 pontot kapott, most 79,30-ra értékelték a bírák. Földes Márton is dobogóra állhatott, míg Csorvási Soma a negyedik, Kiss Balázs az ötödik, Kovács József pedig a nyolcadik helyet szerezte meg. A fiúk teljesítménye a csapatversenyben is aranyat ért, szó szerint. A végső elszámolásban a legjobb három eredmény számított, így Boncsér, Földes és Csorvási pontszámai alapján 235,35 ponttal végeztek az élen. Boncsér a verseny után elmondta, örül, hogy ismét nyert egyéniben, de még fontosabb, hogy a csapat is első lett. Utóbbit társa, Csorvási Soma is biztatónak tartja, de hozzáteszi: miután csak osztrák csapatok indultak, nem volt túl erős a mezőny. Ő egyébként korláton szerepelt a legjobban, ha szerenkénti döntőket is rendeztek volna, akkor nyer. Az egyéni összetettben kapott pontszámával nem volt túl elégedett: − Volt már jobb versenyem idén, a 75,70 közepes érték, nyújtón és lovon rontottam. A nemzetközi Budapest-kupán sokkal jobban teljesítettem: egyéni összetettben második lettem, korláton nyertem hat ország versenyzői között. A portugál viadalon utóbbiban két felnőtt mögött végeztem, a harmadik helyen.
Csorvási Soma
Csorvási Soma
A Honvéd tornásza az eddigi eredményei közül a 2014-es libereci Olimpiai Reménységek Versenyén elért egyéni összetett második, illetve a csapat első helyére a legbüszkébb. Az ifjúsági fiúcsapat egyébként összeszokott társaság, azok, akik Klagenfurtban szerepeltek, már 2012-ben is együtt vettek részt az ORV-n. Nemcsak az edzőteremben segítik egymást, hanem azon kívül is jó barátok, többen ugyanabba az iskolába járnak. Bár a következő hetekben még két, esetleg három EYOF-válogatón is részt kell venniük, mielőtt a szövetségi kapitány kijelöli a Tbilisziben szereplő csapatot, Soma komoly esélyt lát arra, hogy ő is az utazók között legyen. − Tavaly nem sikerült eljutnom az ifjúsági Európa-bajnokságra, így az EYOF életem legnagyobb versenye lenne, és fontos mérföldkő a jövő évi korosztályos Eb előtt. Ezért a legjobb formámat szeretném hozni, döntőbe jutni egyéni összetettben és korláton. A klagenfurti verseny részletes eredményei ITT megtekinthetők.