UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-05-23 19:00

Bravúrral a döntőben a Vasas

Ismét hátrányból fordított, és hihetetlen bravúrral az Európai Ifjúsági Kosárlabdaliga (EYBL) döntőjébe jutott a Vasas Akadémia U17-es fiúcsapata, amely az aranyéremért vasárnap délelőtt a litván Aisciai ellen lép pályára Klaipedában.

reb A Vasas U17-es csapata már a klaipedai nyolcas döntő első napján remekelt, hiszen 18 pontos hátrányból fordított az olasz bajnok Stellaazzura Roma ellen a negyeddöntőben, és tartalékos csapattal is elődöntőbe jutott a korosztály legrangosabb kupasorozatában, az Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában.
rudner_gabor_doba_istvan_vasas_sc01
rudner_gabor_doba_istvan_vasas_sc01
Aki azt hitte, hogy Saeed Armaghani legénysége egy meccset bír, tévedett. A bravúr nem járt egyedül. Noha Bordács Soma és Lewis Chester sérülés, Ondima Olivér és Steier Bence tanulmány okok miatt hiányzik, Rudner Gábor nagyon is jelen volt a Sabonis elleni találkozón. Bár az első dobásai nem működtek, többször is az ő vezetésével eredt a Vasas az egyre inkább elhúzó ellenfél nyomába. Igaz, a csapatkapitány és a társak minden igyekezete ellenére a félidőben 40-27-re vezetett a Sabonis. Joel Nshimba pénteken kipontozódott, s bár az elődöntőben is a kizárás veszélye fenyegette, végül megúszta, és nagyszerű dupla duplával, 15 ponttal és 24 lepattanóval zárt. A Vasas a maximum sebességre kapcsolt, és 24-4-es sorozattal a vezetést is átvette (46-44). A hiányzók távollétében lehetőséget kapott játékosok remekeltek, Rudner Gábor 26 pontot szórt, így a magyar együttes a záró negyedben sem engedte ki a kezéből a sikert, és 74-67-es diadallal vágott vissza a tavalyi, U16-es sorozat elődöntőjében elszenvedett vereségért. A másik találkozón a litván Aisciai 67-57-re, verte az orosz Himki Moszkvát, vasárnap 11:30-tól győztessel vív meg az aranyéremért a magyar bajnoki ezüstérmes. EURÓPAI IFJÚSÁGI KOSÁRLABDALIGA, ELŐDÖNTŐ Klaipeda, Litvánia BS Sabonis (litván, 1.) - MKB Euroleasing Vasas (magyar, 5.) 67 - 74 (20-14, 20-13, 11-28, 16-19)