UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-05-23 16:48

Európa kapujában a Puskás

A felcsúti PFLA U18-as csapata ellenállhatatlan tavaszi hajrájával remekül haladt, majd most, az FTC elleni népligeti csata 4-2-es megnyerésével óriási lépést tett afelé, hogy behúzza a bajnokságot, és ősszel az ifjúsági BL európai kupaporondjára lépjen.

Göbölyös AndrásAz U18-as bajnokság felsőházi rájátszásában, a Népligetben fogadta szombaton a Ferencváros az éllovas Puskás Akadémiát. A vendégeknek a tét nemcsak a bajnoki cím volt, hanem az európai kupaindulás is. Az UEFA Ifjúsági Bajnokok Ligája következő kiírása szerint ugyanis már nemcsak a felnőttsorozat főtábláján szereplő 32 klub korosztályos gárdája nevezhet, hanem a 32 legmagasabban jegyzett európai bajnokság egy-egy olyan együttese is, amely „alanyi jogon” még nem résztvevő. Jövőre így 64 csapatos lesz a mezőny.
foci_pfla
foci_pfla
Az éllovas Puskás Akadémia lehengerlően futballozott a Népligetben. Az első játékrész 7. percében Péter Bence góljával korán megszerezte a vezetést. A 32. és a 39. percben Suscsák Máté növelte az előnyt, így Vincze István tanítványai 3-0-s vezetés birtokában vonulhattak az öltözőbe. Már csak az volt a kérdés, mi lesz a végeredmény. A fordulás után Suscsák ismét betalált, miáltal klasszikus mesterhármast szerzett, és végleg eldöntötte a mérkőzést. Igaz, az utolsó félórában a Ferencváros két gólt is lőtt Bújbáczi Roland, majd Szász Tamás révén, így szépíteni tudott. A felcsúti csapat a remek tavaszi hajrájának köszönhetően karnyújtásnyira van a bajnoki címtől, és ha az utolsó mérkőzését is megnyeri a szombathelyi Illés Akadémia ellen, akkor ősszel indulhat a legrangosabb európai kupasorozatban, az ifjúsági BL-ben. – A korosztályhoz képet nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk a szervezetten futballozó Ferencváros ellen – mondta a Puskás mestere, Vincze István. – A kínálkozó lehetőségeket kihasználtuk, és mindig jó ütemben szereztük a gólokat. A Puskás Akadémia egy fordulóval a vége előtt 34 ponttal vezeti a bajnokságot, míg az MTK 29 egységgel áll a második helyen. Az edző tehát bizakodik, de a BL-ről még nem szeretne beszélni: – Az még messze van. A vonalat nem húzták meg a tabellán a nevünk alattunk. Még az MTK is lehet bajnok. Nekik két mérkőzésük van, nekünk már csak egy, de tény, hogy a sorsunk a kezünkben van. Az U18-as bajnokság érdekessége, hogy a 16 csapatos kiírásban ősszel egykörös alapszakaszt rendeztek, amelyet az MTK utánpótlásgárdája magabiztosan nyert meg, 39 ponttal. A Puskás Akadémia csak 24 pontot szerezett, de annyi is elég volt ahhoz, hogy az 5. helyen bejusson a felsőházi küzdelmekbe. A legjobb nyolc csapat pontjait ott lenullázták, így történhetett meg, hogy a felcsútiak a remek tavasznak köszönhetően az U18-as bajnokság élére kerültek.