UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2015-05-23 10:22

Nyári meló

A szövetség döntése alapján idén Gáspár Máté kapta a legjobb ifjúsági játékosnak járó Leveles-kupát. A Linz csatára kiváló szezont tudhat maga mögött, és már a jövőre gondol.

Pusztai Viola Gáspár Máté remek szezonon van túl. A Linz tizenhét éves jégkorongozója januárban a Salzburg elleni találkozón bemutatkozhatott az EBEL-ben, majd a Bolzano ellen megszerezte élete első gólját és gólpasszát is a felnőttek között. A hazai szövetség az idényben őt találta a legjobb ifjúsági korú játékosnak. − Mit jelent neked az az elismerés, hogy idén te vehetted át a Leveles-kupát? − Nagyon nagy megtiszteltetést és örömet. Meglepődtem, hogy engem választottak. Jólesik, hogy még úgy is gondoltak rám, hogy nem hazai csapatban terelgetem a pakkot.
A 2014/15-ös szezonban Gáspár Máté érdemelte ki a legjobb ifjúsági játékosnak járó Leveles-kupát. Forrás: MJSZ
A 2014/15-ös szezonban Gáspár Máté érdemelte ki a legjobb ifjúsági játékosnak járó Leveles-kupát. Forrás: MJSZ
− Januárban beszélgettünk legutóbb, amikor bemutatkoztál az EBEL-ben. Azóta mi történt veled, hogy sikerült a szezon második fele a klubodban? − Az U20-as EBYSL-bajnokságban bejutottunk a rájátszásba, de a Fehérvár túl nagy falatnak bizonyult a negyeddöntőben. Az osztrák bajnoki döntőt viszont megnyertük a Villachhal szemben, így a tavalyi ezüst után ezúttal meglett az arany. − Aztán áprilisban szerepeltél a debreceni U18-as divízió I/A-s világbajnokságon… − Sajnos, nem sikerült a bennmaradás. De megtapasztalhattuk, miben kell még fejlődnünk, hogy elérjük és tartsuk a divízió I/A színvonalát. Gyorsabbnak, összeszokottabbnak kell lennünk, csapatként egységesen kell játszanunk. − Miben fejlődtél a legtöbbet a szezonban? − Elsősorban csapatjátékban érzem a fejlődést és taktikai fegyelmezettségben. Erősödtem is, bátran felvállalom a test test elleni játékot. De az persze nem elég, minden téren tovább kell javulnom. − A következő szezonban is maradsz Linzben? − Igen, nagyon jól érzem magam ott. A jövőre az U20-as csapat az idei U18-as osztrák bajnoki aranyérmes gárdára épül. Nagyon bizakodóak vagyunk, hogy sikeres év áll előttünk. Ha néhány EBEL-mérkőzésen újra pályára léphetek, az hab lesz a tortán, de azt ki is kell érdemelnem a teljesítményemmel. − És mit tervezel a nyárra? − Nyár?... A suli július 10-én ér véget, augusztus 3-án pedig már kezdődik a kemény meló, a felkészülés a jégen. Három szabad hét szinte semmire nem elég, de belesűrítem, amit lehet.