UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-05-27 10:21

A bizalom támaszával

Egyénileg elégedett a szezonjával Nagy Bence, az egyik szakportál által az év felfedezettjének választott 19 éves kézilabdázó. Csapata, a B. Braun Gyöngyös viszont nem valósította meg az idei célokat. Jövőre együtt lépnének előre.

reb Bodó Richárd az összetett góllövőlista harmadik helyén zárt, s a válogatottban is brillírozott, és a tehetséges beállós, Bánhidi Bence is felhívta magára a szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev figyelmét. A hetmeteres.com szakportál mégis a 19 éves Nagy Bencét választotta a magunk mögött hagyott szezon felfedezettjének. A Gyöngyös irányítója kissé meg is lepődött az elismerésen, különösen azt látva, hogy kikkel került azonos társaságba.
nagy_bence01
nagy_bence01
Pedig a tavaly nyáron a PLER Budapestből érkező játékos tett az elismerésért. Fiatal kora dacára gólerősen kézilabdázott, a rájátszásban tíz meccsen 45-ször vette be az ellenfelek kapuját. – Jó döntést hoztam, amikor Gyöngyösre igazoltam, rengeteget fejlődtem az eltelt egy év alatt – kezdi Nagy. – A legfontosabb célom az volt, hogy minél többet szerepeljek a felnőttek között, és ha lehetőséget kapok, éljek vele. A rájátszásra vívtam ki az edzőm bizalmát, az alapszakaszhoz képest azért is tudtam az utolsó meccseken sok gólt lőni. Számítottak rám. Bár az egyénileg mutatott teljesítménnyel elégedett, attól nem elválasztható, hogy csapatként viszont többre vágytak a gyöngyösiek. Az első hat közé jutást tűzték ki célul, ráadásul nem is a felsőház alján akartak zárni, de az élet más forgatókönyvet írt: egy ponttal lemaradt a legjobbak versengéséről. Igaz, az alsóházi küzdelmet azért megnyerték. Nagy mégis dobogóra állhatott, ha más sorozatban is: a mögöttünk hagyott szezont kettős igazolással játszotta végig, így az NB I/B nyugati csoportjában a Szentendre színeiben második helyen zárt. A 16 meccsen szerzett 108 gólt bárkinek a becsületére válna. – A Szentendrében elsősorban irányítóként számítottak rám, bár alapvetően jól érzem magam a többi belső poszton is. Nehéz lenne eldöntenem, hogy melyik szerepkör áll hozzám közelebb. Balátlövőként a csapattársaim bizalma is szükséges ahhoz, hogy jól teljesítsek, míg irányítóként másfajta szerepet tölthetek be. Szerencsére, mindkét poszton szerepelhettem idén, abból a szempontból is jól jött a kettős terhelés. Jövőre is Gyöngyösön pallérozódhat, s reméli, hogy megvalósíthatja a nagy álmot, hogy magára ölthesse a címeres mezt. A 2013-2014-es szezonban ugyan kapott meghívót az élvonalban szereplő juniorválogatottba, azt kivéve nem vették számításba. Tisztában van vele: még rengeteget kell dolgoznia ahhoz, hogy elérje a célját, viszont azt is tudja, a szisztematikus munka egyszer meghozza a gyümölcsét. A példáért nem is kell messze mennie. Gyerekkorában focizott, ezért közel áll a szívéhez a labdarúgás is, különösen a Vasas. Az angyalföldiek pedig három év NB II-es „lét” után éppen nemrég harcolták ki az élvonalbeli tagságot...