UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2015-06-17 20:16

Sikerekkel Wimbledon felé

A junior Roland Garroson játszott páros elődöntő után újabb sikereket könyvelhetett el Valkusz Máté. A tizenhat éves teniszező a német G1-es versenyen egyesben döntőt játszott, párosban nyert a német Tim Sandkaulen oldalán. Már gőzerővel készül Wimbledonra.

Pusztai Viola Valkusz Máté a Roland Garros után nem sokat pihent. Párizsból hazafelé még megállt Offenbachban, ahol G1-es junior ITF-verseny vett részt a múlt héten. Egyesben harmadik kiemeltként döntőbe jutott, a párost pedig megnyerte a német Tim Sandkaulen társaságában. Bár azt mondja, viszonylag könnyű meccseket játszott salakon, érte néhány meglepetés: − A 2000-es születésű, azaz nálam két évvel fiatalabb kanadai Auger Alliasimere nagyon durván játszott, oda kellett rá figyelnem. A páros partneremet, a hazai pályán játszó Sandkaulent az első körben simán megverte. Én a negyeddöntőben találkoztam vele, és 6-4, 6-4-re győztem le. Amúgy egy körrel korábban a spanyol Barranco Cosanót is nehezebben vertem, mint arra számítottam, hiszen döntő szettben dőlt el a meccs.
Valkusz Máté és Tim Sandkaulen legközelebb Wimbledonban bizonyíthat Forrás: huntennis.hu
Valkusz Máté és Tim Sandkaulen legközelebb Wimbledonban bizonyíthat Forrás: huntennis.hu
Az elődöntőben a német Tim Rühlön könnyedén, 6-1, 6-3-mal verekedte át magát, de a döntőre elfogyott az ereje: − Az elmúlt hetekben rengeteget versenyeztem, egyszerűen elfáradtam. Az indiai Sumit Nadal sokkal frissebb volt, én meg szimplán katasztrofálisan játszottam, így kikaptam 7-6, 6-4-re. Ne felejtsük el, az egyes mellett párosban is érdekelt volt, méghozzá a már említett Sandkaulen oldalán, akivel a Roland Garros páros versenyében elődöntőt játszott. A német viadalon második kiemeltként nem találtak legyőzőre: a döntőben az első helyen rangsorolt chilei-ausztrál Barrios Vera, Delaney kettős ellen 6-4, 6-3-ra diadalmaskodtak: − Úgy tervezzük, hogy Wimbledonban is együtt indulunk. Jó párost alkotunk, mert mindkettőnknek kiváló a szerva- és a röptejátéka. A páros ma már ennyiből áll, nem mint régen, amikor hátulról pöcögtette négy ember a labdát. A következő hetekben már a július 4-én kezdődő junior Wimbledonra való felkészülésé lesz a főszerep. A junior-világranglistán tizenhatodik helyen álló Valkusz Halléban tesz meg mindent azért a felkészüléseben, hogy még jobb kondiba kerüljön. De mielőtt a fűé lenne a főszerep, Olaszországban élete első 10 ezres nemzetközi felnőttversenyén méreti meg magát.

A lányok mezőnyében Udvardy Panna szerepelt Offenbachban. A magyar versenyző egyesben és párosban is a negyeddöntőig jutott.