UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-06-19 19:01

Olaszlecke haladóknak

Az olasz élvonalban folytatja pályafutását a Falco KC csapatkapitánya, Perl Zoltán. A felnőttválogatottba frissen meghívott hátvéd kétéves szerződést kötött a szicíliai Capo d'Orlandóval.

Lakner Gábor Az ország egyik legnagyobb ígéretének tartott játékos Európa egyik legerősebb bajnokságában fejlődhet tovább. Leendő csapata a tizennegyedik helyen zárta a legutóbbi idényt, a következőben pedig már a nyolc közé jutást célozza meg. – Hogyan került kapcsolatba új klubjával? – Az idény végén egyhetes próbajátékra hívtak, és kedvező benyomást tettem az edzőkre. Akkor még nem mondtak semmit. Úgy jöttem haza, hogy semmit nem tudtam a szándékukról. Aztán másfél hete jelentkeztek azzal, hogy leigazolnának. Rövid tárgyalás után aláírtam a két évre szóló szerződést. – Nehéz döntés volt? – Egyáltalán nem, alig gondolkodtam azon, belevágjak-e. Életem végéig bántam volna, ha nemet mondok. Nagy lehetőségnek tartom, rendkívül elismerő, hogy ilyen fiatalon ennyire erős bajnokságból kerestek meg. Biztosan minden más lesz, mint itthon, kezdve azzal, hogy jóval kisebb szerepem lesz a csapaton belül. Elsősorban fejlődni szeretnék, de megharcolok a játékpercekért, és igyekszem minél előbb aktív részese lenni a rotációnak. – Tanul már olaszul? – Igen, de még ettől függetlenül kezdtem el, nagyjából két hónapja. Angolul már beszélek, kerestem mellé második idegen nyelvet, és az olasz tetszett meg. Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan szükségem lesz a használatára, de néhány mondatot tudok mondani augusztusban, amikor belépek az öltözőbe.

Perl Zoltán az elmúlt szezonban 14.7 pontot, 3.5 pattanót és 2.6 gólpasszt átlagolt az NB I-ben, a tavalyi U20-as Európa-bajnokságon pedig átlagosan 12.8 pontot szerzett.