UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-06-22 20:01

Győri hódítás Klagenfurtban

A Győri Audi ETO KC három csapatából kettő nyert, a harmadik pedig a második helyen zárt a Klagenfurtban megrendezett United World Games elnevezésű viadalon. A lányokat ezek a sikerek vezették át a vakációba.

UP-info Csak azért nem győzött háromból három győri együttes a klagenfurti United World Games elnevezésű rendezvény, mert az U16-os korosztályban két csapatot is indítottak a Rába-partiak. Márpedig akármilyen versenyről is van szó, csupán egy nyerhet. Az idősebbek között így hát a két ETO-alakulat vívta a finálét, amelyet az A „húzott be” 20-17-es sikerrel a B jelű társaság előtt. Mondani sem kell, az U14-ben veretlenül diadalmaskodtak a győriek. „Szezon utáni, levezető tornán szerettünk volna részt venni, ahol a lányokon nincs teher, hanem örömkézilabdát játszhatnak – idézte Kun Attila edzőt a klubhonlap. – A felszabadultság meg is látszott a játékon, de a tizenöt mérkőzést így is hibátlanul hoztuk. Nemzetközileg is magas színvonalú rendezést láthattunk, szakmailag viszont inkább jó közepes erősségű volt a mezőny. Volt alkalmunk találkozni német, svájci, osztrák és román csapatokkal. Elmondható, hogy a fiatalabb játékosainkkal is magasabb színvonalat képviseltünk. Nagyon érdekes, és egyben nehéz helyzet, hogy az U16-ban a döntőt a mi két csapatunk játszotta egymás ellen. De azt az akadályt is jól vették a lányok.”

UNITED WORLD GAMES, KLAGENFURT U14 leánycsapat, csoportmérkőzések: SG Schramberg (német)–Győri Audi ETO KC 12–17, Győri Audi ETO KC–Csepel DSE 16–13, Győri Audi ETO KC–SC Ferlach 1 (osztrák) 28–1. Elődöntő: Győri Audi ETO KC–Team Gornesti (román) 33–17. Döntő: Győri Audi ETO KC–Csepel DSE 15–8. U16 A, csoportmérkőzések: SG Schramberg (német) –Győri Audi ETO KC A 12–26, Győri Audi ETO KC A–SC Ferlach (osztrák) 17–8, HC Vöslau (osztrák)–Győri Audi ETO KC A 16–23, Győri Audi ETO KC A–Csepel DSE 25–10. Elődöntő: Győri Audi ETO KC A–Perchtoldsdorf Devils (osztrák) 20–13. U16 B, csoportmérkőzések: Offersheim-Schwetzingen (német) –Győri Audi ETO KC B 6–29, Győri Audi ETO KC B–Aargau West (svájci) 23–9, Perchtoldsdorf Devils–Győri Audi ETO KC B 18–26. Elődöntő: HC Vöslau (osztrák) –Győri Audi ETO KC 11–19. Döntő: Győri Audi ETO KC A–Győri Audi ETO KC B 20–17.