UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-06-24 10:38

Spirituszról szólt a játék

A korosztályos Európa-bajnokságra készülő U20-as női válogatott második nekifutásra legyőzte az idősebb játékosokból álló Universiade-válogatottat.

Lakner Gábor A spanyolországi korosztályos Európa-bajnokságra készülő U20-as női válogatott három nap alatt kétszer is összecsapott az Universiade-válogatottal. Az első mérkőzésen 69–66-ra nyert az egyetemistákból és főiskolásokból álló csapat, de fordult a kocka, és 76-69-re győztek a fiatalok. A második mérkőzés a Syma-csarnok főpróbája volt a felnőtt Európa-bajnokság negyeddöntői előtt. A rendezési hiányosságok elő is jöttek, remélhetőleg éles helyzetben gördülékenyebb lesz az időmérő és az eredményjelző kezelése, az pedig biztosra vehető, hogy a kedvezményezett csapatot nem a Vasas fából készült alkalmatossága mutatja majd a zsűriasztalon.
U20_noikosar2
U20_noikosar2
Barátságos mérkőzéshez képest nagy küzdelem bontakozott ki a pályán, a játékosok nem kímélték a másikat, és olykor magukat sem. A két edző, Krivacsevics Dragoljub és Sterbenz Tamás is az indokoltnál többet reklamált a játékvezetők, de eredményre is vezetett: többször annak lett igaza, aki meggyőzőbben adta elő saját verzióját. A mérkőzést az U20-asok kezdték jobban, az Universiade-válogatott a harmadik negyedben fordított, és egészen a találkozó végéig őrizte előnyét. A fiataloknak négy másodpercük maradt az egyenlítésre, ami Nagy Dóra hárompontosával sikerült is. A hosszabbítás már az U20-asoké volt, akik mindössze két pontot engedélyeztek rutinosabb ellenfelüknek.

„A legfontosabb az volt, hogy mindenkinek játéklehetőséget adjak, a szlovákok elleni utolsó felkészülési mérkőzéseken viszont már szűkebb rotációval játszunk – mondja Krivacsevics Dragoljub, az U20-as válogatott szövetségi edzője. – Edzéseken gyakoroltunk néhány taktikai elemet, azok nagy részét viszont is láttam. Védekezésben sok hibát követtünk el, annak ellenére nyerni tudtunk az idősebb játékosokból álló csapat ellen, ami jelzi, hogy van a társaságban spiritusz.”