UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2015-07-05 12:42

Végítélet Sümegen?

A megszűnés szélére sodródott a Sümegi RE, és a pénzügyi problémák miatt veszélybe került a klub utánpótlása is. A túléléshez kétmillió forintra lenne szükség.

Lakner Gábor Anyagi gondok miatt kérdésessé vált a Sümegi RE indulása a férfi röplabda NB I-ben, és azzal együtt az utánpótlás működése is veszélybe került. A klub az élvonalbeli gárdán kívül mind az öt utánpótlás-korosztályban indított csapatot, az egyesület azonban eddig erőn felül teljesített. Kaposiné Tróbert Mária ügyvezető igazgató szerint mára a megszűnés szélére sodródott a sümegi röplabda: - A tervezett költségvetésünk hétmillió forint, melynek legnagyobb részét az utazásokra és a játékvezetői díjakra fordítjuk. A felnőttjátékosaink nem kapnak fizetést, csupán az útiköltségüket térítjük meg. Ennek ellenére jelenleg a pénz fele hiányzik, ráadásul az előző idényből mintegy egymillió forintos kintlévőségük is van. Ahhoz, hogy legalább átmenetileg eltűnjenek a viharfelhők az egyesület fölül, kétmillió forintra lenne szükség. Az egyik felét adósságrendezésre, a másikat az indulás biztosítására használnák.
sumegropi2
sumegropi2
- A helyi vállalkozók nem tudnak támogatni minket, az önkormányzatban bízunk, hogy talán a megítélt hárommillió forintos támogatáson felül is tud segíteni. A nevezésünket beadtuk az utolsó forintjainkból. Augusztus végéig eldől a sorsunk, de elég sötéten látom a jövőt. Ábrándoztunk róla, hogy az újonnan induló sportcsatornán mi is képernyőre kerülhetünk, és így vonzóbbak lehetünk a szponzoroknak. Kétséges azonban, hogy egyáltalán eljutunk-e odáig. Egyelőre az utánpótlás sorsa is teljesen bizonytalan. Pedig a Sümegi RE és a Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola között példás az együttműködés, a gyermekek már az iskolában megismerkedhetnek a sportággal. Létezik olyan forgatókönyv, hogy a fiatalokat akkor is elindítják a korosztályos bajnokságokban, ha a felnőttek nem tudnak az élvonalban szerepelni. Ahhoz is szükség van azonban forrásokra, hogy a gyerekek például ne csak egy garnitúra szereléssel utazzanak el az országos döntőre – mint legutóbb.