UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2015-07-10 12:45

Éremjátszmák Sziléziában

Az ifjúsági csapat Európa-bajnokságra, amelyet a lengyelországi Karpaczban rendeznek meg, a szövetség két fiú- és egy leánycsapatot nevezett. Az erős mezőnyben két dobogós helyezés a válogatott célja.

Lakner Gábor A csapatok vasárnap érkeznek meg Karpaczba, és hétfőn ülnek először asztalhoz. A lányoknál tíz, a fiúknál tizennégy tagú a mezőny, a magyar küldöttséget egy lány és két fiú együttes alkotja. Az első csapat – harmadik kiemeltként – Gledura Benjámin, Csonka Balázs, Kántor Gergely, Korpa Bence összetételben játszik, míg a második csapat – kilencedik kiemeltként – Antal Tibor Kende, Kaczúr Flórián, Juhász Ármin Péczely Sebastian Zsombor összeállításban szerepel.
gal_hanna_sakk
gal_hanna_sakk
Terbe Julianna és Gál Hanna Krisztina alkotja a harmadik kiemelt csapatot, Terbe Zsuzsanna tartalékként utazik. Az esélyekről Varga Pétert, a szövetség ifjúsági bizottságának elnökét kérdeztük: „A fiúk mezőnye rég volt ilyen erős, az első öt-hat kiemelt tudása nagyon közel van egymáshoz, így szinte bármi megtörténhet. Az első csapatunkban benne van a fantasztikus eredmény éppúgy, mint hatodik hely. Szeretném, ha végül dobogós helyen zárna.” Az éremhez végig összeszedettnek kell maradni, hiszen a hétfordulós versenybe maximum egy botlás férhet, két vereséggel valószínűleg elúszna a lehetőség. Erős riválisok lehetnek a németek, az izraeliek, a törökök, a házigazda lengyelek, és még a cseheket sem lehet leírni. „A második fiúcsapatot az első hatba várom, ami szintén merész célkitűzés. Nekik az a legfontosabb, hogy tapasztalatot szerezzenek erős játékosok ellen, és hogy még tovább erősödjön a csapategység. A lányokat képesnek tartom a dobogóra, ők a németek és a lengyelek mellett az észtekkel és a szlovénekkel küzdhetnek meg az éremért.” A partikat az http://eytcc2015.eu/ honlapon élőben lehet követni, a torna július 20-án zárul.