UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2015-07-24 08:22

Éremeső Portugáliában

Három arany- és összesen öt éremmel kezdte meg a szereplését az öttusaválogatott a portugáliai Caldas da Rahinhában zajló ifjúsági B Európa-bajnokságon. Kállai Ákos utánpótlás-kapitány sem várt ekkora fölényt.

pentathlon.hu/UP-info Világversenyt nehéz szebben indítani, mint a magyar öttusázók a portugáliai Caldas da Rahinhában az ifjúsági B Európa-bajnokságot. Talán Szép Balázs sem gondolta volna, hogy a 24. helyezettként befejezett első szám, az úszás után a kombinációban az első helyre futja és lövi magát (a vívás és a lovaglás még nem szerepel ebben a korosztályban). Csakhogy Szép egészen kiválóan zárta a futás és lövészet mixét, és aranyérmet szerzett. Burcsik Barnabás hasonlóan járt el, ő az úszás után a 27. pozícióból várta a folytatást, a nagyszerű hajrá azonban bronzérmet ért. Várható volt, hogy amelyik válogatottban két versenyző a dobogón is végez, a csapat sem maradhat le a medáliáról, így Salga Gergő eredményét (19. lett) az érmesekéhez számolva a dobogó legfelső fokára állhattak a fiúk.
szep_balazs
szep_balazs
A társak remeklését látva a lányok sem akartak lemaradni, Barta Luca remek teljesítménnyel a második helyen zárt. Ő viszont nem kapott helyet a Gulyás Michelle (egyéniben negyedik), Sarcia Borbála (hatodik), Kiss Virág (13.) csapatban, amely így is aranyérmet vehetett át. „Igazán magabiztos győzelem arattak a fiúk és a lányok is – mondta Kállai Ákos, utánpótlás-kapitány. – Biztos voltam benne, hogy dobogón fognak állni, de őszintén szólva meglepett, hogy ilyen markáns fölénnyel nyertek. Az, hogy az érmek felét sikerült elhozni, mindent elmond… Sajnálom, hogy Bori (Sarcia Borbála) a kombinált számban beragadt az utolsó sorozatában, hiszen addig nagyon szépen versenyzett, szépen csillogó érmet érdemelt volna. Elkeseredni azonban semmi oka, ezekből a hibákból csak tanul a versenyző.” A pénteki váltóversenyekben a legerősebb párosok indulnak: Szép Balázs Burcsikkal, míg Gulyás Michelle Sarcia Borbálával. A szombati pihenőnapot követően vasárnap rendezik meg a mix váltó viadalt, magyar részről Barta Lucával és a csak a váltóban szereplő Hegedűs Lászlóval.

IFJÚSÁGI B ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG, CALDAS DA RAINHA (PORTUGÁLIA) Fiúk. Egyéni: 1. Szép Balázs 965 pont, 3. Burcsik Barnabás 959, ... 19. Salga Gergő 918, ... 35. Soponyai Dávid 877. Csapat: 1. Magyarország (Szép, Burcsik, Salga) 2842. Leányok. Egyéni: 1. Elena Micheli (olasz), 2. Barta Luca 874, ... 4. Gulyás Michelle (861), 6. Sarcia Borbála (855), 13. Kiss Virág (830. Csapat: 1. Magyarország (Gulyás, Sarcia, Kiss) 2546.