UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-07-28 21:21

Nem takart a spanyolfal

Fölényesen, 27-14-re nyert a magyar leányválogatott Spanyolország ellen a valenciai U19-es kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében. Szerdán este kilenctől a norvégok ellen az elődöntős szereplés lehet a tét.

reb A valenciai sportcsarnok több pontján is hatalmas posztereken ábrázolják a házigazda spanyol válogatottat az U19-es leány kézilabda Európa-bajnokságon. A magyar csapat tagjai drapériák helyett ezúttal élőben találkozhattak velük a kontinensviadal középdöntőjében. Mint ismert, ifjabb Kiss Szilárd együttese a franciákkal azonos pontszámmal végzett, de jobb gólkülönbségének köszönhetően továbbjutott. A spanyolok szintén másodikként kerültek a legjobb nyolc közé.
monori_orsolya01
monori_orsolya01
Bármit is tervezett a házigazda, mintha a mezeket küldték volna a pályára a kézilabdázók helyett. Igaz, a 15. percben még csak 4-2-re vezettek Monori Orsolyáék, azt követően azonban megindult a gólgyártás. Pásztor Noémivel nem bírtak a falban, s a társak rendszeresen keresték a labdákkal. A NEKA beállója még indulásból is bevette az ellenfél kapuját, és a többiek lövéseit elnézve ezúttal kevesebb gondja akadt a társaságnak a hőségtől szinte vizes, csúszós labdákkal. A riválisnak semmi sem jött össze, s bár Horváth Petra – szokásától eltérően – kihagyta az időn túli hetest, a 14-6-os vezetés több mint ígéretes folytatást sejtetett. A szünet után semmit sem változott a játék képe. Gercsó Nóra remekül védett, s hamar kialakult a tízgólos különbség. Akik nagy csatára számítottak, még nagyobbat csalódtak, mert az ellenfél szinte alig fejtett ki ellenállást. Sokatmondó, hogy a lelátóról egyre inkább a maroknyi magyar szurkoló „Hajrá, magyarok!”-ja vált uralkodóvá. A meccsük előtt – már mezbe öltözve – kikandikálták az este kilenctől a svédek ellen pályára lépő norvég játékosok. Veszélyes ellenfelet láthattak pirosban… A magyar együttes a 27-14-es győzelemmel harcba szállt az elődöntős helyezésekért. Az álmokért szerdán este, az eddig hibátlan Norvégia ellen kell nagyot alkotni. Kevéssel a lefújást követően érthetően elégedetten értékelt ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző. „Kicsit tartottam a meccstől, hiszen a házigazdával játszottunk, ők jobban hozzászokhattak a meleghez, ezért aztán nem gondoltam, hogy ilyen különbséggel nyerünk. Okosan, szervezetten, ziccerekig játszottunk, igaz, az átlövések Monori Orsi kivételével kevésbé mentek. Hihetetlen lendületet adott a csoportból való továbbjutás, nem kell magyarázni, mennyire más lelkiállapot a kilenc-tizenhatodik vagy az első-nyolcadik helyért játszani. Most sajnálom a svédek elleni nem alvást, mert komolyan befolyásolhatja a sorsunkat. Ha a svédek nyernek vagy döntetlent játszanak a norvégok ellen, akkor a holnapi ki-ki meccs, ha a norvégok nyernek, akkor nagyon számolgatni kell. Ennek ellenére nem szurkolok senkinek, annak örülök, hogy remekel a csapat, ez jó jel a jövőre."

U19-ES LEÁNY KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, VALENCIA II. középdöntő csoport, 1. forduló MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 27-14 (14-6) Játékvezetők: Alpaidze, Berjozkina (oroszok) MAGYARORSZÁG: Gercsó, Mistina (kapusok), Bouti, Csala, Diószegi 4, Élő, Faluvégi 2, Ferenczy 2, Gerháth 1, Hámori 1, Hársfalvi, Horváth 2, Kemény, Monori 5, Pásztor 5, Pintér 5. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd SPANYOLORSZÁG: Palomino, Aalla (kapusok), de Andres, Descalzo 1, Espineira, Etxeberria 3, Frances 1, Hernandez 3, Lozano, Martinez 3, A. Nieto, N. Nieto, Prieto 3, Puertas, Sanz, Zaldua. Szövetségi edző: Sagrario Santana Alberdi Kiállítások: 12, ill. 4 perc Hétméteresek: 2/0, ill. 6/3