UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-08-02 12:49

Negyedik hely Valenciában

Rendkívül szoros meccsen, 25-24-re kikapott a magyar leányválogatott a valenciai U19-es Európa-bajnokság bronzmérkőzésén. A vereség még túl friss, de a szereplés így is egyértelmű siker.

reb Svédországgal szépen keretbe foglalta a magyar leányválogatott a valenciai U19-es kézilabda Európa-bajnokságot. A nyitányon hatgólos vereséghez vezetett, hogy a csapat a zürichi csatlakozás lekésése miatt csak éjszaka érkezett meg a szállodájába, és a tagjai, 12 órával a meccs előtt – pihenés helyett – még a nekik szánt szobát keresgélték.
horvath_petra
horvath_petra
Ezt követően születtek szép sikerek (Románia és Spanyolország ellen), győzelemmel felérő döntetlenek (Franciaország, Norvégia), és némileg várt, de a reálisnál nagyobb pofont is kapott ifjabb Kiss Szilárd együttese az elődöntőben, Oroszországtól. A svédek pedig a dánoktól szenvedtek 28-20-as vereséget a fináléba jutásért, így jött el a bronzmérkőzés. A nyitómeccsel ellentétben ezúttal egyenlő erők küzdelmét láthattuk. A magyar csapat jól kezdett, az első félidő jelentős részében vezetett. Csakhogy a svédek fordítottak, és a nagy küzdelemben döntetlennel zárult a játékrész (11-11). Egyik fél sem tudott jelentősen ellépni, az északiak vezettek két góllal, de Monori Orsolyáék rendre beérték őket. A meccs képének megfelelően, nagyon izgalmasan alakult a végjáték. Csala Anitát kiállították, s bár büntetőből gyors egymásutánban mindkét oldal betalált, Johansson alakította 25-24-re az állást. Amely már nem változott. A magyar csapat a negyedik helyen fejezte be az Európa-bajnokságot, s bár a szoros vereség értelemszerűen még sokáig fájhat az együttesnek, a négy közé jutással a társaság alaposan rácáfolt a várakozásokra. Ifjabb Kiss Szilárd kevéssel a lefújást követően így nyilatkozott a honlapunknak: „A végén a jobban koncentráló, emberelőnyben lévő csapat nyert. Meg kell néznem még a mérkőzést, hiszen ilyen kevéssel utána még az indulatok dúlnak bennem. Az biztos, hogy a balátlövő elleni védekezésünk gyatra volt, próbálgattam játékosokat, de nem sikerült megtalálni a megoldást. Ezzel együtt sincs okunk szégyenkezni, gratulálok a csapatomnak, mert nagyszerű eredmény a negyedik hely. Csak nagyon közel volt a bronzérem, fájó a szoros vereség…”

U19-ES LEÁNY KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, VALENCIA A 3. helyért:  MAGYARORSZÁG–SVÉDORSZÁG 24-25 (11-11) Játékvezetők: Christiansen, Hansen (dánok) MAGYARORSZÁG: Gercsó, Mistina (kapusok), Bouti 5, Csala, Diószegi, Élő 2, Faluvégi 5, Ferenczy 1, Gerháth 3, Hámori, Hársfalvi 1, Horváth 6, Kemény, Monori, Pásztor, Pintér 1. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd SVÉDORSZÁG: Mouratidou, Börjesson (kapusok), Arifi 1, Bardis 2, Blomstrand 5, Fiedorowicz, Hvenfelt 4, Johansson 1, Kjällhage, Krönell 1, Lindqvist, Mellegard 1, Olofsson 8, Olsson 1, Rask 1, Sarenbrant. Szövetségi edző: Ola Mansson Kiállítások: 10, ill. 4 perc Hétméteresek: 8/6, ill. 9/6

Döntő 12.30: Dánia-Oroszország Eddigi helyezések 3. Svédország, 4. Magyarország, 5. Németország, 6. Norvégia, 7. Montenegró, 8. Spanyolország, 9. Franciaország, 10. Románia, 11. Szerbia, 12. Horvátország, 13. Fehéroroszország, 14. Portugália, 15. Macedónia, 16. Litvánia.