UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2015-09-04 20:18

Két testvér, két érem

Vadnai Benjámin ezüstérmet, öccse, Jonatán bronzot nyert a spanyolországi U21-es Laser Radial vitorlázó Európa-bajnokságon. A két versenyző végig az élmezőnyben szerepelt, csupán a korosztályos világbajnok Joel Rodríguez Pérez előzte meg őket.

Pusztai Viola Egy ezüsttel és két bronzzal gyarapodott a vitorlázó Vadnai fivérek éremgyűjteménye az idei világversenyeken. A tizenkilenc éves Benjámin alig két hete szerzett bronzérmet a hollandiai U21-es Laser Standard világbajnokságon, amelyen a tizenhét éves öccse, Jonatán is kitett magáért az ötödik hellyel.
Vadnai Jonatán és Vadnai Benjámin Forrás: hunsail.hu
Vadnai Jonatán és Vadnai Benjámin Forrás: hunsail.hu
Nem volt megállás, hiszen Spanyolországban indultak a korosztályos Európa-bajnokságon is. Már az első két futam után lehetett látni, hogy ugyanazokkal az ellenfelekkel kell megküzdeniük az élmezőnyben, akikkel a világbajnokságon is: a vb-győztes spanyol Joel Rodríguez Pérez az első nap után élre állt, az ezüstérmes brit Michael Beckett követte. A harmadik, de főleg a negyedik futam, amelyben Benjámin és Jonatán is csoportja élén ért célba, sokat hozott a konyhára, hiszen utóbbi feljött a második helyre, míg előbbi a negyediket foglalta el összetettben. Az öcs kezdett tehát jobban, az ötödik futamban azonban csak tizenkettedikként ért célba, miközben a báty egyre kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott. Az aranycsoportba a harmadikként és a negyedikként biztosították a helyüket. Joni újabb tizenkettedik hellyel nyitotta a negyedik napot, és azon, hogy Benjivel helyet cseréltek összetettben, az sem változtatott, hogy megnyerte a nyolcadik futamot. Az ötödik versenynap mindkettőjüknek felemásan sikerült: Benjámin futamot nyert, majd tizenharmadik lett, míg Jonatán tizenegyedik és negyedik pozíciót ért el. A Balatonfüredi Yacht Club vitorlázói így is tartották a második és a harmadik helyüket az összetettben. S miután a gyenge szél miatt az utolsó két futamot már nem rendezték meg Los Alcázaresben, a hazai vizek hullámait szelő Joel Rodríguez Pérez a vb után az Eb-t is megnyerte, Vadnai Benjámin ezüst-, Vadnai Jonatán bronzérmes lett. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.