UtánpótlásSport
2024. május 11.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Karate

2015-11-15 21:40

Pontos befejezés

A dzsakartai korosztályos világbajnokság utolsó napja magyar pontszerzést tartogatott, a Európa-bajnoki bronzérmes Molnár Dániel hetedik helyezést ért el az U21-esek +84 kg-os súlycsoportjában.

Lakner Gábor A dzsakartai korosztályos világbajnokság utolsó napján nem várhattuk, hogy megismétlődik az előző napi zajos magyar siker, amikor három érmet is nyertek versenyzőink. Annak fényében főként, hogy a hátralévő négy U21-es súlycsoportban csak három magyar lépett pástra.
Molnár Dániel
Molnár Dániel
Közülük ketten korán, győzelem nélkül búcsúztak. A 68 kg-ban induló Juhász Bernadett nem tudott mit kezdeni a dán Katrine Pedersennel, aki 7-0-ra lelépte őt. A 84 kg-ban szereplő György Dániel sem szerepelt jobban, a horvát Enes Garibović 6-1-re múlta felül. A legmesszebb a +84 kg-os súlycsoportban versenyző Molnár Dániel jutott. Európa-bajnoki bronzérmesünk 2-0-ra nyert a katari Kalid Hasszanejin ellen, majd a dél-afrikai Adam Boshoffot búcsúztatta 2-1-gyel. A marokkói Asraf Ucsen már túl nagy falatnak bizonyult, mint később kiderült, Dániel a világbajnoktól kapott ki 5-1-re. A vigaszágon aztán nem bírt az egyiptomi Mohamed El Kotbival sem, az afrikai 4-1-re győzött, versenyzőnknek így be kellett érnie a hetedik, pontszerző hellyel. A válogatott tagjai közül többen a korosztályos világbajnokság után is Ázsiában maradnak, ahol rangos versenyeken vesznek részt. A küldöttség másik része kedden reggel érkezik Budapestre.

KADET-, JUNIOR- ÉS U21-ES VILÁGBAJNOKSÁG, DZSAKARTA (INDONÉZIA) A nap győztesei és a magyar helyezettek U21-es férfiak. 84 kg: Ugur Aktas (török), György Dániel helyezetlen. +84 kg: Asraf Ucsen (marokkói), 7. Molnár Dániel U21-es nők. 68 kg: Nada Mohamed (egyiptomi), Juhász Bernadett helyezetlen. +68 kg: Nacumi Kavamura (japán), magyar induló nem volt