UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2015-11-25 10:04

Mestermunka

Boncsér Krisztián kétszer is felállhatott a dobogóra a felnőttek Győrben rendezett mesterfokú bajnokságán. A tizenhét éves tornász talajon és ugrásban is nyert. A nyújtóról megint leesett.

Pusztai Viola „Meg vagyok átkozva!” – mondta gyakorta Bagaméri Elemér fagylaltos a népszerű tévésorozatban, amikor valami balul sikerült neki. A tornász Boncsér Krisztián ugyanígy érez a nyújtóról, amely hiába az egyik erőssége, és a selejtezők során jól is sikerül a gyakorlata, a döntőben rendre leesik róla. Ez történt legutóbb a felnőttek Győrben rendezett mesterfokú bajnokságán is.
Boncsér Krisztián kétszer állhatott fel a dobogó tetejére Forrás: FTC torna
Boncsér Krisztián kétszer állhatott fel a dobogó tetejére Forrás: FTC torna
− Mindig azt mondom, hogy legközelebb sikerül. Jenő bá’ (Puskás Jenő utánpótlás-kapitány – A szerk.) is kérdezte, hogy miért a nyújtót rontom el? Szerinte ez azon múlik, hogy fejben nem vagyok ott. Túl szépen akarom megcsinálni, valahogy másképp állok oda, mint a többi szerhez. A derekam miatt az elmúlt időben ráadásul kevesebbet nyújtóztam, ezért jobban izgultam. Az is lehet az egyik oka. Talajon és ugrásban azonban remekelt az FTC tizenhét éves tornásza, ugyanis a felnőttek között egyikben sem talált legyőzőre. Az éremszerzés kitűzött célként lebegett előtte, de az, hogy mindkét szeren aranyat nyert, csak hab volt a tortán. Egyéni összetettben csak a három kiemelkedő szerén indult, arra törekedve, hogy mindegyiken döntőbe jusson. Nos, ez egyaránt a második helyen sikerült. A szerenkénti döntőben a talajgyakorlatával rendkívül elégedett volt, a mesterfokú bajnoki címmel járó örömét fokozta, hogy mögötte, holtversenyben, két csapattársa végzett. A zöld-fehérek egyébként majdnem mindent vittek. A lólengés kivételével, amelyet a KSI színeiben versenyző Hidvégi Vid nyert meg, minden szeren, illetve egyéni összetettben – Babos Ádám révén − és a csapatversenyben is FTC-siker született. − Nagyon boldog vagyok, hogy a talajdöntő után zöld volt a dobogó, és hogy a csapattársaim is sikeres versenyt zártak. Mindenki rendkívül jól felkészült, és végig biztattuk egymást, ami, úgy érzem, elengedhetetlen volt. Külön öröm, hogy ugrásban is megszereztem az elsőséget, pedig az egyéni összetett alatt megnyomtam a derekam talajon, így kénytelen voltam a gyengébbik gyakorlatomat bemutatni. Kiemelem, hogy Dudás Norbert ugyancsak két aranyat nyert, mindketten Kerekes Zsombor tanítványai vagyunk. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.