UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2015-11-30 21:57

Majdnem nyolc

Karnyújtásnyira volt a negyeddöntőtől a fiúcsapat, de a folytatásban a 9-12. helyért játszik a franciaországi ifjúsági asztalitenisz-világbajnokságon. A lányok a tizenharmadik helyért küzdhetnek.

Pusztai Viola No, persze nem a magyar ifjúsági fiúcsapat volt az esélyese a hazai pályán játszó, negyedik kiemelt francia együttes elleni mérkőzésnek, de amikor Majoros Bence látványos poénokkal 3-2-re felülmúlta az európai ranglistamásodik Alexandre Cassint… Mitagadás, elkezdett számolgatni az ember, mint a magyar labdarúgó-válogatott világ- és Európai-bajnoki selejtezői alatt az elmúlt csaknem harminc évben: hogyan is lehetne borítani a papírformát? Mi máson gondolkodhatott volna Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány, amikor megkeverte a kártyákat, és második embernek nem Bruckner Mátét, hanem Molnár Istvánt nevezte. Bár a Jászkun Volán pingpongosa 3-1-re kikapott a nála sokkal magasabban rangsorolt Can Akkuzutól, biztató játékot mutatott. A bravúrhoz azonban leginkább arra lett volna szükség, hogy az első napon a kanadaiak ellen nagyot mentő Bruckner legyőzze Irvin Bertrandot. Az európai ranglistán elfoglalt helyük nem a magyar sikerét ígérte, és az a gyakorlatban sem valósult meg: a BVSC-Zugló játékosa szoros meccsen, de 3-1-re kikapott. Molnár ellenben meglepte Cassint, hiszen 11-8-ra hozta az első szettet, és a másodikban, illetve a harmadikban ugyancsak volt sansza ellene, de a meccset 3-1-re elvesztette. A magyar csapat is annyira kapott ki, a  franciák pedig a délutáni mérkőzésen a szlovénokat is 3-1-re győzték le, így csoportelsőként jutottak a nyolc közé.
Majoros Bence legyőzte Alexandre Cassint Forrás: ITTF
Majoros Bence legyőzte Alexandre Cassint Forrás: ITTF
Aki nyer, az a második és ugyancsak a negyeddöntőben folytathatja. Ez volt a tétje a magyar-szlovén mérkőzésnek, ami ismét nem Majorosék sikerét ígérte. Bruckner kezdett, aki legutóbb a szombathelyi magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokságon Bátorfi szerint élete legjobbját mutatta Darko Jorgic ellen. Most azonban nem tudta felvenni a versenyt az európai ranglista negyedikével. Majoros meg elképesztően kiélezett meccset játszott Deni Kozullal: az első játszmát négy szettlabdáról 12-10-re elvesztette, a másodikat annyira nyerte, a harmadikért pedig kár, mert az (is) neki állt. A szlovén 10-8-ról kiegyenlített, s bár a nyírbátori játékosnak többször is szettlabdája volt, azt végül ellenfele ütötte be, és 17-15-re hozta a játszmát. Mint ahogy a negyediket is, s azzal már 2-0-ra vezettek a szlovénok. Harmadikként Molnár fogott ütőt a kezébe a nála negyvennégy hellyel előrébb rangsorolt Tom Sviligoj ellen. Az esélyesség terhe tehát nem nyomta a vállát, de amikor vége lett a meccsnek be lehetett dobni a kukába azt a (képzeletbeli) papírt, amelyen az ellenfél neve állt a párharc leendő győzteseként. A szolnoki fiú 3-1-re behúzta a meccset. Majoros és Jorgic, Jorgic és Majoros. Az ifjúsági Eb-n és az európai Top 12 bajnokságon is a szlovén jött ki győztesen kettejük összecsapásából. Bár a szlovén kezdett jobban, a végén Majoros örülhetett a 3-2-es diadalnak. Ideje volt a visszavágásnak. Már csak Bruckner Kozel elleni mérkőzése volt hátra. Jól indult, és a 2-1-es vezetés bizakodásra adott okot, hogy a magyar csapat belép a negyeddöntőt jelző kapun. A szlovén azonban az utolsó két szettben magabiztosan játszott, s végül 3-2-re nyert. A szlovénok a nyolc közé jutottak, a magyarok a 9-12. helyért játszhatnak. A lányok a csoportmeccsek második napján a helyosztókon voltak érdekeltek. Fehér Orsolya, Hartbrich Leonie és Imre Leila a 13-20. helyért a törökökkel mérkőzött, s bár Hartbrich elvesztette a meccsét Simay Kulakçeken ellen, Imre pedig döntő szettben győzte le Amla Üzelt, a végén magabiztosnak mondható, 3-1-es győzelmet arattak. Délután a 13-16. helyért a szlovénok ellen álltak asztalhoz, s bár Hartbrich döntő játszmás veresége miatt nem indult jól a meccs, a vége most is 3-1 lett a magyaroknak. Muskó Péter együttese a tizenharmadik helyért azokkal a belgákkal küzdhet meg, akiktől a csoportban 3-0-s vereséget szenvedett. A fiúk negyeddöntőjébe a franciák és a szlovénok mellett Dél-Korea, Hongkong, Kína, Németország, Románia, Svédország, a lányok mezőnyében Dél-Korea, az Egyesült Államok, Franciaország, Hongkong, Kína, Németország, Oroszország és Románia jutott. A részletes eredmény, és a csapatverseny további, illetve az egyéni viadal sorsolása ITT elérhető.