UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-11-30 18:31

Ötödik hely Hodonínban

A hazai bajnokság viszonylagos eseménycsendjében csehországi nemzetközi viadalon szerepelt az Érd ifjúsági leány kézilabdacsapata: a hodoníni tornán az ötödik helyet szerezte meg.

UP-info Az elmúlt hétvégén csupán egyetlen meccset rendeztek idehaza a leány ifjúsági bajnokságban, ám az Érd kézilabdacsapata így sem maradt játék nélkül, hiszen szokásához híven részt vett a csehországi Hodonínban rendezett nemzetközi tornán. Két éve megnyerték a viadalt, most azonban nem volt részük hasonló sikerben. csapatA péntektől vasárnap zajló viadalon hét csapat vett részt. Az érdiek először kikaptak a cseh Zlíntől, majd még aznap tízgólos győzelemmel javítottak a lengyel Varsovia Warszava együttese ellen. Szombaton a felnőttek Bajnokok Ligája sorozatában jól ismert Budućnost Podgorica korosztályos csapata volt az ellenfél, s 16-16 lett a végeredmény. Még két rivális, az osztrák McDonald Wr. Neustadt és a házigazda Hodonín következett, és mindannyiszor az érdiek maradtak alul. A helyosztón, az ötödik helyért azonban már a magyar együttes bizonyult jobbnak a rendező ellen (19-15), így az ötödik lett.

IFJÚSÁGI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, HODONíN A végeredmény: 1. ŽRK Budućnost Podgorica, 2. Fehéroroszág U18-as válogatott, 3. HC Zlín 4. ZV McDonald Wr. Neustadt, 5. ÉRD , 6. HK Hodonín, 7. UKS Varsovia Warszawa