UtánpótlásSport
2024. május 12.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2015-12-08 19:23

Illusztris társaságban

Gercsák Szabina is szerepel a Judoinside.com-szakportál listáján, melyen az idei év tíz legkülönlegesebb versenyzőjét gyűjtötték össze. A szerkesztők szerint a 19 éves miskolci sportoló esélyes a nemzetközi szövetség különdíjára is.

Lakner Gábor A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJU) hagyományosan minden év végén díjazza a legeredményesebb versenyzőket. A világranglista-vezetők tízezer dollárral lesznek gazdagabbak, az évben legtöbb ranglista-pontot összegyűjtő férfi és női sportoló pedig nem kevesebb, mint ötvenezer dollárt kap. Két különdíjat is kiosztanak, a sportág népszerűsítéséért tett erőfeszítésekért és a nagyszerű eredményekért negyvenezer dolláros jutalom jár. A Judoinside.com-szakportál összegyűjtött tíz lehetséges jelöltet, akik idén megkaphatják a különdíjat. A listán szerepel a Hell Miskolci Judo Club 19 éves versenyzője, Gercsák Szabina.
Gercsák Szabina U23
Gercsák Szabina U23
Illusztris társaságba került az idén junior Európa- és világbajnoki címet, valamint U23-as Európa-bajnoki címet begyűjtő magyar versenyző. A dél-koreai Gvan Dong Han (23) Ázsia-bajnokságot és vébét is nyert, vezeti a világranglistát, ugyanaz mondható el a kínai Ju Szongról (28) is. A háromszoros Európa-bajnok holland Kim Polling (24) zsinórban harmadik évben vezeti az év végi világranglistát, ugyanaz a bravúr összejött a grúz Avtandili Csrikisvilinek (24) is, aki az Európa Játékokon és a tokió Grand Slam-viadalon is győzni tudott. Szabina mellett még egy fiatal versenyző található a tízes listán, a grúz Beka Gviniasvili (20), aki szintén junior Eb-t és vébét nyert egyazon évben. A japán Miszato Nakamura (26) az 52 kg-os súlycsoport egyeduralkodója, háromszoros világbajnok, a tokiói Grand Slam mellett a csapatvilágbajnokságon is győzött. A francia Gevrise Emane (33) szintén háromszoros világbajnoknak vallhatja magát, idén az Európa Játékokon győztes csapat tagja volt. Az amerikai Kayla Harrison (25) idén hat rangos versenyen állhatott a dobogó legfelsőbb fokára, és természetesen ranglistavezető. Az argentin Paula Pareto (23) idén világbajnoki címet nyert, és többek között Budapesten is győzni tudott. A Judoinside.com-szakportál szerint ők tízen hívták fel magukra leginkább a sportág figyelmét. Gercsák Szabina annyit fűzött hozzá a legnépszerűbb közösségi portálon: büszke rá, hogy ő is a legjobbak között van. Vélhetően nem utoljára.