UtánpótlásSport
2024. május 10.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2015-12-11 23:18

Gálfi Dalma az elődöntőben

Erőltetett menetben van Gálfi Dalma, aki alig három napon belül öt meccset játszott a tengerentúli A kategóriás juniorversenyen. A legfrissebb hír, hogy óriási csatában nyert egyesben, így elődöntőbe jutott. Ugyanoda vágyik Valkusz Máté, aki magyar idő szerint éjszaka lép pályára.

reb Nem fogadta a kegyelmébe az időjárás a floridai Plantationban zajló A kategóriás juniorviadal, az Orange Bowl teniszezőit. Gálfi Dalma például négy esőszünettel tarkított mérkőzésen győzte le 6-1, 5-7, 6-2-re az amerikai Maible Chit az első fordulóban. Mindezt magyar idő szerint szerdán délután.
galfi_dalma_orange_bowl
galfi_dalma_orange_bowl
Azt követően pedig húzós sorozat várt rá, hiszen két nap leforgatása alatt játszott le két páros és további három egyes meccset. A második körben a szintén hazai pályán szereplő Kelly Chen semmiféle akadályt nem jelentett, hiszen Dalma arrafelé nem szívesen látott hurrikánként, 6-0, 6-2-vel söpört át rajta. Ugyanígy járt a román Ioana Minca is. Párosban már kevésbé alakult jól a menetelés, hiszen bár a szlovák Tereza Mihalíková oldalán – első kiemeltként – habkönnyen nyert egy kolumbiai, mexikói duó ellen, de az egyesben elért negyeddöntő itt álom maradt: az Eleni Hrisztofi, Anastasia Dutiuc görög, moldovai duó 6-2, 6-4-gyel mutatott stoptáblát. Közben a negyeddöntőben a hetedikként rangsorolt orosz Jevgenyija Levasova óriási küzdelemre késztette a második kiemelt magyar lányt: 6-4-re megnyerte az első játszmát. A másodikban Gálfi 6-3-mal vágott vissza, a mindent eldöntő szett pedig végtelenül kiegyenlített játékot hozott. Bár Levasovának meccslabdája is volt 6-5-nél, a US Open-győztes magyart nem olyan fából faragták, hogy megijedjen, sorban hárított, egyenlített, majd a rövidítésben kiküzdötte a győzelmet. Gálfin kívül egyedül Valkusz Máté lépett pályára az utolsó tengerentúli viadalon, s az első két egyes meccsén az ellenfelek egy játszmányira való játékot sem tudtak nyerni ellene. Gianni Ross bírta jobban a nyitányon, simán, de tisztességesen kapott ki 6-4, 6-1-re, ám a brazil Felipe Meligeni Rogrigues Alves biztosan nem szívesen emlékszik vissza a Valkusztól kapott biciklire (6-0, 6-0). A nyolc közé kerülésért selejtezőből érkező német Rudolf Molleker megizzasztotta (7-6, 6-3), de nem tartóztathatta fel. Az elődöntőért az amerikai Sam Riffice következik. Érte is már „csupán" egyesben szurkolhatunk, hiszen Valkusz – honfitársnőjéhez hasonlóan – párosban a második körben kiesett a kanadai Denis Shapovalovval az oldalán. Az összes eredményt ITT találja meg.