UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-01-22 19:16

Bayern–Real Fehérváron

A Real Madrid és a Bayern München U16-os fiúkosárlabda-csapata is részt vesz a februári székesfehérvári Szent István-kupán, amely a magyar korosztályos válogatott számára is fontos felkészülési állomás.

UP-info Február 11-15-én már negyedik alkalommal rendezik meg az U16-os fiúcsapatoknak kiírt székesfehérvári Szent István-kupát. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is roppant erős mezőny gyűlik össze. A német Bayern München, a spanyol Real Madrid, a horvát Cibona Zagreb és a szerb Partizan Belgrád már visszatérő vendégnek számít, hozzájuk most először csatlakozik az olasz StellaAzzura Roma és a lett Riga. A házigazda Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia és a magyar U16-os válogatott teszi teljessé a nyolccsapatos mezőnyt, amelynek a tagjai két négyes csoportban küzdenek meg egymással.
Szent_Istvan_Kupa_donto_0235belso6
Szent_Istvan_Kupa_donto_0235belso6
Az A csoportban a Bayern, a Cibona, a Partizan és Real Madrid, míg a B jelű kvartettben a StellaAzzurra Roma, a Riga, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia és az U-16-os válogatott kapott helyet. A magyar kosárlabdázás szempontjából is fontos a rendezvény, hiszen Váradi Attila szövetségi edző a bukaresti Balkán-kupa és a pozsonyi Olimpiai Reménységek versenye után újabb tornán mérheti fel a korosztály játékosait. A Szent István-kupára több játékosmegfigyelő érkezik Görögországból, Németországból és Spanyolországból, ami – amellett, hogy az esemény rangját is jelzi – kiugrási lehetőség lehet a fiatal kosárlabdázóknak. A fehérvári szervezőknek az élvonalbeli Alba Regia SC és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is minden segítséget megad a rendezéshez. Az Alba február 13-án „betétmérkőzést” is játszik, a Jászberényt fogadja az NB I A csoportjában. A fiatalok aznap így korábban kezdenek és később zárnak, de például a Real Madridnak úgysem szokatlan a tíz-tizenegy órai kezdés.