UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2016-01-25 16:32

Önkritikus-boldogan

Manhercz Krisztián kritikusan értékelte teljesítményét élete első felnőtt Európa-bajnokságán. A tizennyolc éves vízilabdázó ellenben a bronzéremmel elégedett, és azon dolgozik, hogy a jövőben is tagja legyen a válogatottnak.

Pusztai Viola Túl van élete első felnőttvilágversenyén Manhercz Krisztián. A tizennyolc éves vízilabdázót a belgrádi Európa-bajnokságon dobta mélyvízbe Benedek Tibor szövetségi kapitány, ami nem is bizonyult annyira mélynek, hiszen a játékos éppen a legnagyobb téttel bíró mérkőzésen mutatta meg, mit tud. Bár a magyar válogatott végül vereséget szenvedett Montenegrótól az elődöntőben, a szakmától a szurkolókon át a médiáig mindenki dicsérte a teljesítményét, ő azonban kritikusabban beszél a játékáról:
Manhercz Krisztián kritikusan értékelte saját teljesítményét Forrás: waterpolo.hu
Manhercz Krisztián kritikusan értékelte saját teljesítményét Forrás: waterpolo.hu
– Annak örülök, hogy az elődöntőben sikerült olyan teljesítményt nyújtanom, ami közelít ahhoz, amit elvárok magamtól. Ha az egész Eb-t nézem, akkor felemásak az érzéseim, lehetett volna sokkal jobb, főleg, a csoportmeccseken. Az elején inkább arra koncentráltam, hogy ne hibázzak védekezésben, a későbbiekben azonban már arra is figyeltem, hogy a saját stílusomat képviseljem. Úgy gondolom, sikerült. A Montenegró elleni meccs után többen is gratuláltak neki a helyszínen lévő szakemberek közül, és a csapattársak is megerősítették: ahogyan játszott, azt várják tőle a jövőben is. Krisztián természetesen célként tűzte ki magának az olimpiai selejtezőn, majd a riói ötkarikás játékokon való részvételt, ahogy mondta, a következő fél évét mindenképpen meghatározza a keretbe kerülésért vívott harc. Úgy véli, Montenegró nemcsak az elődöntőben, hanem az egész Eb-n is jobb teljesítmény nyújtott a magyar válogatottnál, így maximálisan elégedett azzal, hogy a görögök legyőzésével végül bronzérmet nyertünk. Nem mellesleg azért, mert érzése szerint a csapatban rengeteg a fejlődési lehetőség.
Manó
Manó
Bár korábban számos korosztályos világversenyen szerepelt, a felnőtt Eb légköre azért egészen más. – Az elején még nagyon furcsa volt az egész helyzet, de ahogy jöttek a mérkőzések, belerázódtam. Azért a belgrádi Eb-t nem tekinteném alapul, hiszen ritka, hogy tizenhatezer ember ül a lelátón, de így is teljesen más volt a hangulata, mint bármelyik utánpótlás világ- és Európa-bajnokságnak. Meg persze minden szempontból nagyobb volt a nyomás is. Olyanokkal játszottam együtt, akiket korábban csak a tévében láttam, így azért nincs meg az a könnyedség, mint a korosztályos versenyeken. Krisztián a vasárnapi hazaérkezés után még szerda estig élvezheti a pilisvörösvári otthon melegét, hiszen csak akkor kell visszatérnie Szegedre. Ráfér a pihenés, hiszen kisebb megfázással küzd, de szombaton már játszik klubcsapatának az Eger elleni bajnokiján. Jövő szerdán pedig az Európa Kupa elődöntőjének Brescia elleni, első mérkőzésén jeleskedhet.