UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2016-02-13 00:26

Serdülők napja

Három magyar serdülőcsapat jutott a nyolc közé a cseh nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságon. Az ifjúságiak a csoportkör után búcsúztak.

Pusztai Viola Ahogy a papírforma ígérte, a serdülők teljesítettek jobban a magyar asztaliteniszezők közül a cseh nemzetközi utánpótlás-bajnokság csapatversenyének első napján. A csoportkör arról döntött, mely csapatok kerülnek a nyolc közé, ami három magyarnak is sikerült Hodonínban.
Harasztovich Fanni és Nagypál Márta már a nyolc között van csapatban Forrás: MOATSZ
Harasztovich Fanni és Nagypál Márta már a nyolc között van csapatban Forrás: MOATSZ
Az első helyen kiemelt András Csaba, Juhász Patrik alkotta serdülőegyüttes a fehéroroszok, majd a szlovákok B csapatának sima legyőzésével kerültek a negyeddöntőbe, amelyben az elődöntőért a lengyelek B gárdáját kell felülmúlniuk. A harmadikként rangsorolt Both Olivér és Terék Norbert jobban megizzadt a csoportkörben, de nem a szlovénok B csapata, hanem az angolok ellen. A szigetországiak már 2-0-ra vezettek, amikor a magyar fiúk összeszedték magukat, s végül 3-2-re nyertek. A nyolc között a románok B alakulatával találkoznak. A lányok felemás mérleggel zártak, hiszen míg a Harasztovich Fanni, Nagypál Márta alkotta együttes a szerbek és az olaszok ellen is magabiztosan nyert 3-0-ra, Drabant Anitának és Phan Violának a szlovákok legyőzése után megakadt a torkán Szlovénia. A lányok hiába vezettek kétszer is, a 3-2-es vereségük a búcsút jelentette a további küzdelmektől. A továbbjutó csapat a nyolc között a szlovákok A alakulatával mérkőzik. Az ifjúságiaknak ezúttal a csoportkör jelentette a végállomást. A Balázs Bence, Bruckner Máté, Molnár István Patrik, Timafalvi Gergő alkotta csapat a csehek B együttesét még magabiztosan győzte le, a görögöktől azonban sima 3-0-s vereséget szenvedett. A lányok mezőnyében a nyolc közé jutásra a Fehér Orsolya, Füle Kata és az olasz Simona Ettari alkotta csapatnak volt nagyobb esélye az után, hogy 3-0-ra legyőzte az osztrákokat. A második meccsüket viszont Japánnal vívták, és az már megpecsételte a sorsukat. A Fehér Zsófia, Göndör Fanni, Korda Kitty összeállítású együttes mindkét meccsén vesztesen hagyta el az asztalt. Szombaton a serdülők a csapatverseny mellett egyesben és párosban is érdekeltek lesznek. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.