UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2016-03-04 13:48

Aranyúton Ankarában

Az aranyéremért lőhet a 17 éves Orosz Viktor a junior-csigásíjászok között az ankarai terem-világbajnokságon. A rangsorolóban elért ifjúsági országos csúcs feldobja, és ha rajta múlik, begyűjti a harmadik korosztályos vb-elsőségét is.

reb Menetel újabb világbajnoki címe felé Orosz Viktor. A Letizia SC 17 éves sportolója az ankarai teremíjász-világbajnokságon szerepel a héten, s a tőle megszokott kiváló teljesítménnyel ezúttal sem maradt adós. Saját bevallása szerint kissé döcögősen indult a rangsoroló, ám remekül folytatta, és új ifjúsági csúcsot jelentő 593 ponttal a második helyen került a kieséses szakaszba a juniorok csigás kategóriájában.
orosz_viktor_ankara
orosz_viktor_ankara
A 32 között még nem kellett íjat ragadnia, az elkövetkező három mérkőzésen viszont kiegyensúlyozottan lőtt: az olasz Festi Manuel (143), az amerikai Sapp Carson (146) és a török Dernekli Furkan (146) ellen egyaránt 148 pontot ért el, és az  aranydöntőbe került. A fináléban a görög Hrisztosz Aerikosz vár rá, az egyetlen rivális, aki – 594 egységgel – megelőzte a Mol Új Európa Alapítvány támogatottját. Vikornak illusztris szurkolói is voltak: az ankarai nagykövetségünk munkatársai biztatták. „Eddig nagyon jól megy a verseny. Az országos csúcs feldobott, a pontok jók. Jól érzem magamat, és bízom benne, hogy hasonló sikerrel folytatom az aranydöntőben is – nyilatkozta honlapunknak Orosz. – A görög versenyző ellen még nem lőttem korábban, csak annyit tudok róla, hogy idősebb, mint én.” A debreceni fiú már több finálét is sikerrel vett, kíváncsiak voltunk, hogy érzi, mennyire jöhetnek jól neki a tapasztalatok? „Igazából az ellenfélen múlik, van, aki összeroskad a teher alatt, van, akit ugyanaz a nyomás feldob. A tapasztalatom lehet előny, de semmiképpen sem hátrány” – teszi hozzá mosolyogva. Azt pedig tudjuk, ő biztosan nem az összeroskadós fajtába tartozik... A finálé vasárnap 9:55-kor kezdődik, ezen a linken élőben követheti. Az eredményeket itt találja.